четвер, 13 грудня 2012 12:35

Опозиція має діяти розумно, аби не допустити союзу ПР з комуністами - експерт

Опозиція має діяти розумно, аби не допустити союзу ПР з комуністами - експерт
Олександр Палій: опозиції потрібен пошук творчих рішень. Фото: podrobnosti.ua

Опозиція має діяти більш виважено, аби не допустити союзу "регіоналів" та комуністів.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, коментуючи перші дні роботи Верхвоної Ради VII скликання.

"Опозиція, в принципі, діє правильно, її правова позиція бездоганна. Бо все що вона вимагає - це дотримання Конституції, коли її порушують самі законодавці. Тобто, абсолютно абсурдна ситуація, в якій правова позиція опозиції надзвичайно невразлива і бездоганна", - підкреслив він.

Експерт додав: "Але з іншого боку, опозиція має діяти розумно. Це означає, робити так, щоби не підштовхувати союз "регіоналів" з комуністами. Там, де можливо проголосувати за якісь суспільно значущі державні речі, їх не потрібно тотально блокувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Присутність "Свободи" прикрасила роботу парламенту - експерт

"Як на мене, в тих речах, які мають сенс з точки зору держави, необхідно голосувати, навіть перебуваючи в опозиції. Це потрібно для того, щоби не дати сформуватися союзу комуністів і "Регіонів", бо він за своєю природою може бути лише антиукраїнським, - пояснив Палій. - Тому треба досить розумно проводити цю лінію. Не спиратися тільки в блокування, але й спробувати зіграти в цьому парламенті, який є досить складним, бо тут є багато мажоритарників, які не бажають виконувати роль гарматного м'яса для ПР, як це було минулого разу, в якості лівої ноги Михайла Чечетова".

Говорячи про дії опозиції, він підкреслив, що у неї є налаштування дотримуватися Конституції, показати, що нарешті необхідно її виконувати, а подальший розвиток подій буде залежати від поведінки самих "регіоналів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів переконані, що ця Рада буде працездатною

"Але це все тактика. А стратегія має бути така, що в країні є дуже серйозна економічна криза. Це проблема не лише влади, а й опозиції. Так, відповідальна за це влада, але й опозиція теж має робити заходи і кроки для того, щоби якось цю ситуація стримати. Тому опозиції зараз потрібен пошук творчих рішень", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має діяти розумно, аби не допустити союзу ПР з комуністами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути