понеділок, 12 березня 2012 15:10

Опозиція і "регіонали" не можуть вирішити, із кого знімати недоторканність

Опозиція і "регіонали" не можуть вирішити, із кого знімати недоторканність

Опозиція готова до голосування про зняття недоторканності, за умови її зняття з президента, суддів і народних депутатів.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко після погоджувальної ради, повідомляє "Українська правда".

"Ми вимагаємо розглядати цей закон у тому форматі, в якому він не розглядався раніше - зняти недоторканність, але і з суддів, і з президента", - сказав Томенко.

"Ми готові голосувати хоч завтра, але в тій версії, за якою у нас не буде жодної недоторканної особи в Україні", - підкреслив віце-спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" наполягають на знятті недоторканності з президента

"Якщо це якийсь елемент гри напередодні виборів для того, щоб вплинути на хід виборчої кампанії і, наприклад, з деяких активних депутатів зняти недоторканість на час виборів, то ми це перевіримо голосуванням у сесійній залі", - додав політик.

Разом з тим лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що намір БЮТ позбавити недоторканності президента свідчить про небажання опозиції ухвалювати закон про позбавлення недоторканності себе самих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк хоче відмінити абсолютну недоторканність

"Недоторканний статус президента передбачений Конституцією, і КС виносив свого часу рішення щодо цієї норми. Тому декларації щодо ухвалення закону в такій версії означає, що закон буде похований у КС", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожем"якін вважає, що "регіонали" бояться втратити депутатську недоторканність

Зазначимо, що вранці під час погоджувальної ради виникла дискусія щодо кримінальної справи проти бютівця Андрія Павловського. При цьому Єфремов нагадав про те, що вони виступають з ініціативою про зняття недоторканності.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція і "регіонали" не можуть вирішити, із кого знімати недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути