четвер, 16 червня 2016 14:47

"Опозиційний блок" вимагає підвищити виплати людям, постраждалим на виробництві

"Опозиційний блок" вимагає підвищити виплати людям, постраждалим на виробництві
Артур Мартовицький

80 осіб із п'яти промислових областей України, які представляють громадські організації шахтарів-інвалідів, металургів-інвалідів, видобувачів уранової руди, приїхали до Києва захищати свої конституційні права. Вони оголосили голодування і вже третій день перебувають у будівлі Мінсоцполітики. Голодуючі представляють категорію людей, які втратили здоров'я під час роботи на шкідливих і небезпечних виробництвах, а це - 250 тис. громадян України.

"Ці люди, які втратили здоров'я на виробництві, ще й голодують. Вони недоотримують індексацію, належну їм у рамках регресних виплат. На тлі зростання інфляції, подорожчання медикаментів і продуктів харчування ці особи ще й недоотримують свої регресні виплати", - заявив нардеп від "Опозиційного блоку" Артур Мартовицький.

"Протестувальники не поїдуть, вони оголосили голодування. Якщо Верховна Рада піде на два тижні, не ухваливши закон №4015, вони поставлені на межу виживання, бо ризикують своїм життям", - підкреслив політик.

"Уявіть собі, що таке голодує шахтар або металург, який ще й хворий, інвалід другої-третьої групи, регресник. Удвічі злочинно не ухвалити цей закон", - заявив Артур Мартовицький.

Як стало відомо згодом, Мінсоцполітики пообіцяло провести перерахунок страхових виплат шахтарям у вересні і попросило їх припинити голодування.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиційний блок" вимагає підвищити виплати людям, постраждалим на виробництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути