понеділок, 12 листопада 2012 18:59

Опозиційні лідери вимагають відставки президента та Кабміну

Опозиційні лідери вимагають відставки президента та Кабміну
Фото: iport.info

Об'єднана опозиція, "Свобода" та УДАР вимагають відставки Януковича, Кабінету міністрів та Генпрокурора Віктора Пшонки.

Про це на мітингу повідомив голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Ми проведемо люстрацію суддів. Наше завдання притягнути до відповідальності не лише суддів, але й тих зухвалих членів виборчих комісій, які вважають, що ваш голос нічого не вартує у порівнянні з їх доларовими купюрами. Треба звільнити суддів, прокурорів, членів виборчих комісій, голів облдержадміністрацій, усіх чиновників, які сприяли фальсифікації виборів. Але треба бути чесними: першим має понести відповідальність той, хто сидить у президентському кабінеті. І звати його Віктор Янукович. Другою нашою вимою є відставка Азарова та компанії - відставка продажного Кабінету міністрів. І третя вимога - відставка Генпрокурора України, який допомагає злодіям. Це і є прізвище банди", - сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що теперішня влада не є легітимною.

"Вони - злочинці. Вони крадуть держмайно, нашу та вашу свободу і ваші голоси. Ми вимагаємо, щоб до парламенту зайшли всі представники опозиції, які перемогли на округах. ЦВК вкрали голоси на 5 округах. Ганьба такому ЦВК. Ми не визнаємо, що в 223 окрузі переміг Пилипишин.  Ми не дозволимо, щоб до парламенту зайшли "засухи", та інші прибічники Партії регіонів. Парламент складається з 450 нардепів, а не 445, як вони оголосили. Опозиція ніколи не визнає таких сфальшованих результатів виборів. Ми повернемо мандати, які Партія регіонів украла в людей. Ми звернемося до Європейського суду з прав людини. Це буде тривати не один день і не один місяць. Але ми пройдемо усю процедуру", - наголосив він.

Яценюк подякував українцям за їхню позицію та за те, що ця позиція відпрацює кожен голос і не зрадить довіри виборців. Також він закликав Юлію Тимошенко "яку він дуже поважає" припинити голодування.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційні лідери вимагають відставки президента та Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути