четвер, 19 квітня 2012 23:14

ОПОРА створить інтерактивну мапу інцидентів і порушень на виборах

ОПОРА створить інтерактивну мапу інцидентів і порушень на виборах
Кожен на цій карті зможе побачити реальну насиченість порушень на тій чи іншій території країни. Фото: comfortbud.ua

Спеціальний сайт із картою України, на якій фіксуватимуться он лайн усі порушення й інциденти під час парламентських виборів створить Громадська мережа ОПОРА.

Про це повідомила на прес-конференції голова правління цієї мережі Ольга Айвазовська.

"Хочемо реалізувати кампанію візуалізації виборів. Зокрема створимо окремий сайт, де розмістимо спеціальну мапу "Вибори-12", – розповідає політолог. – На цій мапі буде оприлюднюватись як аналітична інформація, територіально прив'язана до тих чи інших округів, так і відомості про різні інциденти".

За словами Айвазовської, подібні карти вже застосовувались на різних рівнях виборів та за кордоном. Одним із найбільш яскравих останніх прикладів вона назвала президентські вибори в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, щоб вибори до українського парламенту відбулися без російських фальсифікацій

"Ми спробуємо зробити щось більше. Хочемо не тільки заявити і показати інциденти, порушення, а й класифікувати їх. Зокрема для того, щоб кожен на карті зміг побачити реальну насиченість порушень на тій чи іншій території України в рамках виборчої кампанії. Завдяки цьому прагнемо надати максимальну кількість аналітичної інформації", – зазначила керівник ОПОРИ.

Вона також нагадала, що торік на місцевих виборах їхня організація робила аналіз статистичного характеру, зокрема рахувала представництво політичних партій у виборчих комісіях різного рівня.

"Тоді наші спостерігачі проаналізували 16,5 тисяч виборчих комісій дільничного рівня, а також всі територіальні виборчі комісії. Це дозволило на цифрах і фактах показати чи дійсно забезпечений принцип рівності можливостей кандидата як у комісіях, так і у виборчому процесі загалом", – наголосила Айвазовська.

Зараз ви читаєте новину «ОПОРА створить інтерактивну мапу інцидентів і порушень на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути