четвер, 26 травня 2016 12:15

Омбудсмен відреагувала на скандал навколо ревізорів ООН

Омбудсмен відреагувала на скандал навколо ревізорів ООН
Фото: ukrinform.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та голова комітету з питань прав людини Григорій Немиря обурені діями співробітників СБУ.

Про це ідеться у їхньому зверненні, оприлюдненому на сайті комітету.

"Заявляємо про неприпустимість таких дій Службою безпеки України та звертаємось до Міністерства юстиції України належним чином забезпечувати візити підкомітету та запросити представників підкомітету ООН з питань попередження катувань, здійснити позаплановий візит в Україну з метою належного виконання міжнародних зобов'язань нашої держави найближчим часом", - інформує прес-служба.

Ідеться про перерваний візит делегації підкомітету ООН в Україну. Співробітники СБУ не допустили представників організації до місць, де є підозра щодо жорстокого чи нелюдського поводження із затриманими особами чи застосування тортур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна на Генасамблеї ООН запропонувала розслідувати злочини на Донбасі

Як відомо, у 2006 році Україна ратифікувала Факультативний протокол Конвенції ООН проти катувань. Згідно з документом, держави-учасниці зобов'язуються надавати підкомітету безперешкодний доступ до місць утримання під вартою.

Моніторингова місія ООН з прав людини у своїх звітах неодноразово повідомляла про неналежне поводження в місцях обмеження волі в Україні. Зокрема, у підпорядкованих СБУ установах.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмен відреагувала на скандал навколо ревізорів ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути