субота, 27 лютого 2016 18:55

Одеські обласні депутати пропонують профінансувати підготовку місцевої поліції

Одеські обласні депутати пропонують профінансувати підготовку місцевої поліції

Депутати Одеської обласної ради Віктор Баранський і Віталій Саутьонков пропонують профінансувати додаткову підготовку місцевої поліції. Вони готові відремонтувати тир і оплатити роботу психологів і тренерів.

Про це вони заявили 25 лютого в ході прес-конференції, присвяченій проблемам вогневої і психофізичної підготовки поліції.

"Ми готові облаштувати один з тирів або єдиний на Одещині польовий навчальний центр. Могли б запросити кращих інструкторів для закріплення навичок і проведення психофізичної підготовки. В жодному разі не применшую заслуг інструкторів, які провели базовий курс підготовки поліцейських. Але тепер до нього необхідні додаткові знання і навички. Слід ретельно відпрацювати ситуації, які можуть виникнути в місті. Хочемо, щоб наші земляки відчували себе безпечно і впевнено ходили по вулицях", - сказав Віктор Баранський, депутат Одеської облради від фракції "Опозиційний блок".

Він зауважив, що тир, в якому тренуються одеські поліцейські, знаходиться в напівробочому стані. Також не достатній рівень психологічної підтримки, яку повинні надавати поліцейським, додав Баранський.

"Сьогодні табельну вогнепальну зброю довірили людям, які лише півтора місяці практикувалися в стрільбі. Та й то не кожен день, а 2-3 рази в тиждень. Виникають питання - чи навчені поліцейські стрільбі в міських умовах, в громадських місцях, на трасі? Чи знають, куди треба стріляти, коли мчить автомобіль", - зауважив Віталій Саутьонков, депутат Одеської облради від "Опозиційного блоку".

Віктор Баранський і Віталій Саутьонков направили звернення до керівника Національної поліції Хатіі Деканоїдзе з пропозицією особистої допомоги.

Нагадаємо, півмісяця тому патрульні Києва переслідували у столиці автомобіль БМВ, який їхав по зустрічній смузі на шаленій швидкості. Після попереджувальних пострілів патрульні відкрили вогонь на ураження. Правоохоронець стріляв у лобове скло, коли вже машина зупинилася. Це перевищення службових повноважень. Застрелив 17-річного Михайла Медведєва. Також днями п'яний поліцейський стріляв по власній машині в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Одеські обласні депутати пропонують профінансувати підготовку місцевої поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути