середа, 10 жовтня 2012 11:53

"Об'єднання опозиції може стати серйозною помилкою, яка зіграє на руку Партії регіонів" - американський експерт

"Об'єднання опозиції може стати серйозною помилкою, яка зіграє на руку Партії регіонів" - американський експерт
Джеймс Джордж Джатрас каже, що Кличка вважають головним опозиційним політиком. Фото: topwar.ru

Якщо не трапиться чогось драматичного у найближчі тижні у скептично налаштованих західних експертів, то не буде підстав для визнання виборів недійсними.

Таку думку під час прес-конференції висловив заступник директора Американського інституту в Україні Джеймс Джордж Джатрас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині студентів замість пар відправили слухати "регіоналку"

"Коли казати про соціологічні опитування, то достатньо складно по ним передбачити результати. Згідно результатам опитувань, рішення "Батьківщини" про об'єднання з "Фронтом змін" Яценюка не привело до збільшення підтримки опозиції. Воно залишило її у тому стані, в якому вона була до об'єднання. Якщо опитування правильні, то об'єднання опозиції може стати серйозною помилкою, яка зіграє на руку Партії регіонів", - сказав Джатрас.

Він зауважив, що якщо Об'єднана опозиція зазнає поразки, то це частково буде розглядатися, як особиста поразка Яценюка, як незалежного лідера.

"Не можна не казати про ту підтримку, яку має "УДАР" та його лідер Кличко. Він виніс найбільшу вигоду із бажання виборців побачити зміни та нові обличчя в політиці. Тепер його партію вважають провідною опозиційною силою. Серед прихильників "УДАРу" з'являються виборці, які на президентських виборах 2010 року підтримали Сергія Тігіпка", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми ідемо ніс в ніс з Об'єднаною опозицією - "УДАР"

Водночас, Джатрас вважає, що виклик "Регіонам" Кличку не дають кинути його погляди на деякі питання, наприклад, його заперечення проти підвищення статусу російської мови.

"Багато американських та європейських експертів задаються питанням, чи будуть українські вибори вільними та справедливими. Якщо в наступні тижні не станеться чогось драматичного у скептично налаштованих західних експертів, не буде законних підстав для визнання виборів недійсними", - підсумував він.

 

Зараз ви читаєте новину «"Об'єднання опозиції може стати серйозною помилкою, яка зіграє на руку Партії регіонів" - американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути