понеділок, 02 грудня 2013 15:04

Обурені масовими побоїщами журналісти виходять із міжвідомчої групи при Януковичі

Обурені масовими побоїщами журналісти виходять із міжвідомчої групи при Януковичі
Фото: tsn.ua

Національна спілка журналістів та інші медіа-організації виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при президентові через масові побиття учасників акцій та журналістів правоохоронцями. Про це сказано в заяві, оприлюдненій на сайті НСЖУ.

"НСЖУ, ГО "Телекритика", Інститут масової інформації та Українська асоціація видавців періодичної преси виходять зі складу Міжвідомчої робочої групи при президенті України з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів", - сказано в повідомленні.

Медіа-організації висловили глибоке обурення численними фактами насилля проти журналістів, молоді, студентства та інших мирних учасників акцій протесту з боку правоохоронних органів.

Станом на 2 грудня за чотири дні вже зафіксовано жорстоке побиття більше 40 українських та закордонних журналістів. Більшість із них постраждали від агресії з боку працівників спецпідрозділу "Беркут".

Журналісти наголосили на неефективності діяльності МРГ, яка "остаточно перетворилась на майданчик для окозамилювання та піару влади".

"Протягом всієї каденції Януковича стан свободи слова в Україні продовжував погіршуватись, а медіа-простір цілеспрямовано намагались зачистити від незалежної інформації", - зазначають журналісти.

"Влада чітко продемонструвала, що вона – ворог громадянського суспільства. Віднині ми вважаємо, що вести діалог з нею не тільки немає жодного сенсу, а є аморальним і неприйнятним".

Діалог з владою обіцяють відновити лише тоді, коли буде покарано винних у злочинах проти журналістів, а влада на практиці доведе свою відданість європейським цінностям, правам людини.

Своєю чергою, прес-секретар президента Дарка Чепак на своїй сторінці у Facebook написала, що звернулася з вимогою до Генеральної прокуратури відреагувати на злочини проти журналістів під час їхньої роботи на акціях протесту.

 

Зараз ви читаєте новину «Обурені масовими побоїщами журналісти виходять із міжвідомчої групи при Януковичі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути