середа, 28 січня 2015 21:47

Ображена Росія вирішила покинути ПАРЄ до кінця року

Ображена Росія вирішила покинути ПАРЄ до кінця року
Олексій Пушков Фото: radioazadlyg.org

Російська делегація залишає ПАРЄ і припиняє всі контакти з Асамблеєю до кінця поточного року. Про це заявив глава делегації Олексій Пушков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми покидаємо ПАРЄ до кінця цього року", - сказав Пушков журналістам у середу після голосування ПАРЄ з питання про повноваження російської делегації.

Він зазначив, що Росія припиняє будь-які контакти з ПАРЄ до кінця року.

Раніше в середу ПАРЄ знову позбавила російську делегацію основних повноважень - права голосувати та брати участь у роботі деяких керівних органів Асамблеї. Це рішення діє до квітневої сесії.

Як повідомляє "Європейська правда", Пушков підкреслив, що російська сторона відмовляється виконувати рішення ПАРЄ щодо звільнення Савченко чи свою обіцянку про її відвідування представниками ПАРЄ.

"За таких умов не доводиться говорити про будь-які візити представників ПАРЄ, моніторинг ПАРЄ чи про контакти представників ПАРЄ з пані Савченко", - заявив він.

Він також повідомив, що Москва всерйоз розглядає можливість виходу з Ради Європи, тобто припинення участі в Європейській конвенції з прав людини.

"Питання про участь Росії в РЄ буде розглянуто в кінці 2015 року виходячи з політичних умов, які будуть сформовані на той час. Я хочу зазначити, що досі Росія ніколи не розглядала таку можливість. Між тим сьогоднішнє рішення ПАРЄ ставить таке питання на порядок денний", - заявив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Ображена Росія вирішила покинути ПАРЄ до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути