четвер, 26 листопада 2015 01:36

Обама підписав оборонний бюджет із передбаченими $300 млн допомоги Україні

Обама підписав оборонний бюджет із передбаченими $300 млн допомоги Україні
Фото: novagromada.com.ua

Президент США Барак Обама підписав прийнятий Конгресом оборонний бюджет на 2016 рік, повідомляється в заяві на сайті Білого дому.

Оборонний бюджет становить 607 млрд дол. Тим не менше, частина з пунктів минулого бюджету, на який Обама наклав вето, збереглися і в новій версії документа. Наприклад, у цьому оборонному бюджеті залишаються незмінними постанови, що ускладнюють закриття в'язниці Гуантанамо на Кубі.

В законі зазначена можливість видатків на допомогу Україні зброєю в розмірі 300 млн дол., якщо Білий дім вважає це необхідним.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що президент США Барак Обама, з великою ймовірністю, підпише оновлений проект закону про оборонний бюджет країни.

Американський сенат 10 листопада затвердив перероблений проект бюджету на оборонні потреби США, який передбачає, зокрема, виділення 300 млн дол. військової допомоги для України.

Це рішення Сенат прийняв після затвердження цього документа минулого тижня в Палаті представників.

Документ також передбачає "професійну підготовку, оснащення, матеріально-технічне забезпечення, постачання і послуги для військових, а також інших сил безпеки України".

Крім того, окремо визначається пункт про надання летальної допомоги Україні, зокрема, "протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї і боєприпасів до неї, гранатометів з гранатами, а також легкої стрілецької зброї".

Зараз ви читаєте новину «Обама підписав оборонний бюджет із передбаченими $300 млн допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути