середа, 30 жовтня 2013 18:12

Обама отримав "чорну мітку" — політолог

Обама отримав "чорну мітку" — політолог
Барак Обама. Фото: zn.ua

Перше місце президента Росії Володимира Путіна у рейтингу найвпливовіших людей Forbes свідчить про те, що традиційна американська політика дала збій. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Президенту Росії вдалося тут переграти. Під час укладення цього рейтингу його автори перебували під впливом ситуації із Сирією. Хоча, певне, американці зробили правильно, не довівши тут втручання до іракського рівня. Однак президент Америки Обама все одно отримав "чорну мітку", - зазначив він.

Експерт вважає, що Обамі показують: він не справджує тих надій, які на нього покладає американський істеблішмент. "А для Путіна — один рейтинг сюди, другий — туди, не має значення. Завтра можуть написати, що Росія нижче Аргентини. Особисто я вважаю, що сьогодні колективно найбільш впливовим в світі є політбюро Компартії Китаю. Це країна, яка орієнтована в майбутнє і бореться за нього, а не за символічні залишки загнилої імперії", - пояснив Палій.

За словами політолога, Путін використовує можливості Росії в міжнародній політиці майже на сто відсотків. "Але це все впирається в обмеження, які накладає сучасний стан цієї країни. Вона не реформована, майже нічого не виробляє, окрім нафти та газу, занурюється в конфлікти, які перетворюються у міжнаціональну напругу. Путін грає добре, але це лише тактична стратегія. Йому не вдалося звільнити конструктивний економічний потенціал Росії. Можливо, саме російське суспільство не було до цього готове. Але тут роль влади дуже велика. А її тактика суперечить потребам сучасної економіки, де той, хто все контролює - програє", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Обама отримав "чорну мітку" — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути