середа, 30 жовтня 2013 16:51

Forbes визнав Путіна найвпливовішим на планеті

Президент Росії Володимир Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей Forbes.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Forbes.

Путін випередиви президента США Барака Обаму, який цього року опинився на другому місці. Обама очолював цей рейтинг щороку з моменту його заснування в 2009-му, крім 2010 року, коли номером один був колишній політичний і військовий лідер Китаю Ху Цзіньтао.

На третьому місці в рейтингу голова КНР Сі Цзіньпін. До першої п'ятірки також увійшли папа Франциск (4-е місце) і канцлер Німеччини Ангела Меркель (5-е місце).

Автор: Фото: Forbes
 
В коментарі до рейтингу відзначають збільшення кількості жінок у списку. Цього року до рейтингу увійшли дев'ять жінок. При цьому в 2011 і 2012 роках їх було шестеро, а в рік заснування рейтингу (2009) – троє.

Всього до рейтингу Forbes увійшли 72 світових політичних, економічних і громадських діячів – по одному на 100 мільйонів жителів планети. Україна в рейтингу не представлена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС мріють про зону вільної торгівлі України, Європи і Митного союзу

Рейтинг найвпливовіших людей світу за версією Forbes – суб'єктивний вибір американської редакції журналу. Критеріями впливовості автори дослідження вважають важливість рішень, які ухвалюють учасники списку, для широких мас, фінансові потоки, підконтрольні учасникам рейтингу як адміністраторам, менеджерам або власникам, і активність, з якою учасники рейтингу свою владу застосовують.

Зараз ви читаєте новину «Forbes визнав Путіна найвпливовішим на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

527

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути