вівторок, 29 січня 2013 07:03

Новий податок на нерухомість стане додатковим пресом для простих громадян - нардеп Сенченко

Новий податок на нерухомість стане додатковим пресом для простих громадян - нардеп Сенченко
Фото: svoboda.ictv.ua

Введений з 1 січня 2013 року податок на нерухомість, платниками якого будуть власники житлової нерухомості, стане додатковим пресом для простих громадян, а не заможних українців, заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко. Про це повідомили в прес-службі Батьківщини."Цей податок спочатку озвучувався як якийсь податок для багатих, які мають надлишкову нерухомість, але, при цьому, викликав одразу сумніви. Наша політична сила вказувала на вади цього закону і на те, що, по суті справи, це просто завуальований додатковий прес на більшість громадян нашої країни", - сказав Сенченко.

За словами нардепа, влада займається тільки тим, що з кожним днем все глибше засовує руку в кишеню до кожної людини, і введений з 1 січня податок - один з нових важелів викачування грошей з простих громадян.

"Син Азарова за цим законом нічого не буде платити, незважаючи на те, що він має дорогу квартиру в центрі Києва в елітному будинку. А сім'я, що живе в хрущовці і має батьківський будинок 50 кв.м. в селі - буде платити", - додав політик.

"Якщо людина має будинок площею 499 кв.м. - не маленький будинок, то вона не сплачує цей податок, а якщо має два будинки, то в будь-якому разі за другий платить, незалежно від його розміру. Уявіть собі сім'ю, у якій є квартира в хрущовці і є батьківський дім, отриманий у спадщину. Або за квартиру, або за будинок доведеться платити податок. Батьківський дім може бути в селі, наприклад, як пам'ять, і його не продають. У цьому випадку люди будуть за друге житло платити. Також не враховується склад родини. Зрозуміло також, що є різна ціна нерухомості. Будинок в Жмеринці не коштує так, як будинок в Києві. З точки зору оцінки цього житла, побудована теж дуже недосконала система. Тому, в підсумку цей закон виродився в прес для всіх", - додає парламентар.

Нагадаємо, з квітня 2013 року громадяни-власники нерухомого майна, яке підлягає оподаткуванню, почнуть отримувати повідомлення-рішення про суму податку та платіжні реквізити.

Зараз ви читаєте новину «Новий податок на нерухомість стане додатковим пресом для простих громадян - нардеп Сенченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути