пʼятниця, 11 листопада 2011 15:26

"Новий податковий кодекс — свідчення розумової відсталості тих, хто це лобіював"

Автор: Фото: Євген Колесник
 

Тимошенко не хотіла нічого злого, роздаючи по 1000 грн під час підготовки до передвиборних перегонів. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив економіст Олександр Розенфельд.

"Тільки хороше. Думала: люди отримають гроші, куплять дешеві продукти, проголосують за неї. Але її оточенню в голову не прийшла думка про те, що мільйони пенсіонерів побіжать купувати долари на цю тисячу гривень. Бо еліти не розуміють своє населення", - наголосив він.

"Більш свіжий приклад. Уже нинішній прем'єр-міністр виступає із кам'яним виразом обличчя й говорить, що треба зупинити спекулянтів, усі мають працювати на заводах, платити гроші в Пенсійний фонд. Ніби правильні речі каже. Але люди думають: у нас є ще заводи? А, ви хочете, щоб сотня людей володіли всіма підприємствами, 15 мільйонів працювали на них, а п'ять мільйонів прикормлених псів наглядали за цими працівниками? Нічого у вас не вийде — ми підемо в тіньову економіку. Оцих реакції народу влада не розуміє й не хоче розуміти, хоча й знає про їх існування", - зауважив Розенфельд.

Економіст навів ще один приклад.

"У нас було припустимо п'ять мільйонів підприємців під єдиним податком. Вони платили, приміром, по 100 гривень. У владі надумали підняти податок до 400 гривень. Таким чином збільшити надходження в чотири рази. Але це свідчення розумової відсталості тих, хто це лобіював. Зрозуміло, що п'ять мільйонів не робитимуть цього. Три мільйони підуть у тінь і припинять давати гроші взагалі, мільйон закриється, а решта - платитимуть. І буде та сама сума, що й перед змінами до Податкового кодексу. Плюс - три мільйони тіньовиків і мільйон безробітних", - підкреслив Розенфельд.

"Сьогоднішня економічна наука має враховувати й раціональні, й ірраціональні мотиви поведінки людини. Наші не вміють враховувати навіть раціональних", - зауважив він.

Що робити людям, які зберігають гроші в доларах Олександр Розенфельд розповідає у новому номері журналу "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Новий податковий кодекс — свідчення розумової відсталості тих, хто це лобіював"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути