понеділок, 11 травня 2009 18:40

Німецький політолог: Пригоди Луценка матимуть фатальні наслідки

Німецький політолог: Пригоди Луценка матимуть фатальні наслідки

Німецький політолог Ґергард Сімон вказав в інтерв"ю "Німецькій хвилі" на проблему для іміджу України через інцидент навколо українського міністра внутрішніх справ.

Єдиний симпатичний момент - міністр скористався рейсовим, а не урядовим літаком.

"Міністр підтвердив негативні упередження стосовно України"

На думку Ґергарда Сімона, інцидент у Франкфуртському аеропорту може мати фатальні наслідки для німецько-українських відносин, хоча й без того "Україна має в Німеччині й у Західній Європі поганий імідж".

"У цьому сенсі фатальним є те, що міністр не зміг стримати себе в руках і таким чином підтвердив негативні упередження стосовно України", - зазначив експерт.

Він не думає, що цей випадок матиме наслідки на найвищому рівні, але для України - це серйозна проблема іміджу.

"Наслідком може бути те, що в майбутньому на Луценка в Німеччині навряд чи дивитимуться як на бажаного гостя. Українській політиці можна лише порадити так би мовити "не використовувати цього міністра в німецько-українських відносинах", не доручати йому якихось німецько-українських справ", - порадив Сімон.

Політолог припускає, що Луценко радше за все утримається на посаді міністра внутрішніх справ, "не в останню чергу через те, що в Україні зараз вкрай складно знайти комусь заміну на міністерській посаді.

"Вже упродовж тижнів і місяців Україна не має міністра закордонних справ, оскільки парламент не спроможний домовитися щодо нової кандидатури. Якщо тепер піде у відставку міністр внутрішніх справ, то з"явиться ще одна вакантна посада", - нагадав Сімон.

Водночас експерт схвалив те, що голова українського МВС летів у відрядження не урядовим літаком, а звичайними авіалініями.

"До Сеула не близький шлях... Країна переживає складну економічну кризу, слід економити гроші. Тому, як на мене, те, що міністр, вирушаючи у відрядження до Сеула, скористався рейсовим літаком, є нормально й навіть симпатично", - зазначив він.

Нагадаємо, що 6 травня німецька газета Bild повідомила про сутичку українського міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з правохоронцями в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

За інформацією видання, Луценка та його 19-річного сина, які перебували в стані сильного алкогольного сп"яніння, не пустили на рейс до Сеула, після чого українці влаштували бешкет, ображали німецьких поліцейських і билися.

В МВС України спростували інформацію про конфлікт. А на сайті "Народної самооборони" стверджувалося, що до написання статті для Bild нібито доклали руку політичні опоненти Луценка.

За матеріалами Deutsche Welle, Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Німецький політолог: Пригоди Луценка матимуть фатальні наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути