вівторок, 06 липня 2010 16:21

Ніколаєнко пояснив, чому уряд скасував 12-річку

Ніколаєнко пояснив, чому уряд скасував 12-річку

Уряд скасував 12-річну систему навчання, бо у нього не було іншого виходу. Так вважає колишній міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко.

"Ми не готові сьогодні до 12-річки, тому що цим питанням ніхто не опікувався, особливо останні два роки. Були згорнуті всі державні програми, не працювали, як потрібно, творчі колективи, принижений учитель", - сказав Ніколаєнко Gazeta.ua.

За словами Ніколаєнка, "уряд був покладений на лопатки тією спадщиною, яку він отримав".

"А для того, щоб виправити ситуацію потрібні надзусилля. А в уряду зусиль: ні фінансових, ні економічних, ні інтелектувальних не вистачило. І у цій ситуації він прийняв рішення (про скасуванням 12-річної системи навчання - ред.), бо іншого прийняти не міг. Не та у нас зараз країна, щоб думати про перспективу. У нас сьогодні країна забезпечення надприбутків, а не інтересів людей", - зазначив Ніколаєнко.

Водночас, він вважає правильним термін навчання 12 років.

"Кількість знань, яка відібрана світовим співтовариством і нашими вченими обраховується більше ніж у 12 тисяч годин. І це приблизно лягає у термін навчання на 12 років. Звичайно, можна це вкласти і в 11 річний термін. Але це буде перевантаження дітей", - зауважив Ніколаєнко.

Коментуючи позитивну оцінку Дмитром Табачником закону про 11-річне навчання, Ніколаєнко сказав: "А як Табачник може негативно оцінювати таке рішення, коли він один із тих, хто готував цей документ? Іншого виходу у Табачника не було. Він зробив крок, який би на його місці зробив би багато хто".

6 липня Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти (щодо організації навчально-виховного процесу)". Серед змін - встановлення 11-річного терміну для здобуття повної загальної середньої освіти.

Зараз ви читаєте новину «Ніколаєнко пояснив, чому уряд скасував 12-річку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути