пʼятниця, 16 березня 2012 14:05

"Ніхто в хаті не повісить портрет Болдирєва," - Ірина Фаріон

"Ніхто в хаті не повісить портрет Болдирєва," - Ірина Фаріон

Депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Ірина Фаріон вважає, що говорити про те, що Галичина має існувати окремо від України, це те саме, що вважати, ніби людина проживе без селезінки, печінки чи інших важливих органів.

"Не читаю те, що пишуть вироджені ідіоти, - так відповіла вона на прохання кореспондента Gazeta.ua прокоментувати інтерв'ю "регіонала" Юрія Болдирєва. - Свого часу ми мали спільний етер на Першому національному радіо. Ще тоді я зрозуміла, що людину такого розумового рівня не треба садити в тюрму. Для нього це буде як курорт".

Болдирєв стверджує, що "галичани повинні розуміти, що вони в цій країні нахлібники, і, як всякі нахлібники, повинні знати своє місце".

"Йому потрібно прочитати видатного історика Михайла Грушевського, - каже Фаріон. - Він написав, що перше галицьке нашестя на Київ відбулося ще у 16-му столітті. Якби не такі галичани, як Ісая Копистинський, Йов Борецький і Памво Беринда, не було б Києво-Печерської лаври і Київської братської школи. Зрештою, сила українців — у їхній різноманітності. Говорити про те, що Галичина має існувати окремо від України, це те саме, що вважати, ніби людина проживе без селезінки, печінки чи інших важливих органів".

Також Болдирєв заявив, що Степан Бандера і Роман Шухевич ніколи не будуть визнані Героями України, бо їх не підтримує значна частина населення держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": Галичани - це нахлібники і повинні знати своє місце

"Малі не здатні оцінити великих, - вважає "свободівка". - Поки держава не орієнтуватиметься на провідників рівня Бандери і Шухевича, доти ми будемо загроженою країною. Це були надсильні особистості. Що і підтверджує їхня популярність серед українців. Зрештою, на відміну від цих провідників, ніхто і ніколи не повісить в хаті портрет Болдирєва. Тому перейматися його словами не бачу потреби".

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто в хаті не повісить портрет Болдирєва," - Ірина Фаріон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

186

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути