четвер, 15 грудня 2011 12:40

В Україні витрачають великі гроші на те, щоб розділити народ - Маринович

В Україні витрачають великі гроші на те, щоб розділити народ - Маринович

У Німеччині платять великі гроші, щоб об'єднати народ, а в Україні навпаки. Про це сказав віце-ректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович.

Два тижні тому він та інші представники інтелігенції об'єднались у громадську ініціативу "Першого грудня". Ініціаторами об'єднання стали три провідні українські церкви, стурбовані низьким рівнем моральності в суспільстві. Саме в цьому всі перелічені бачать причину більшості сьогоднішніх українських проблем.

"Наближаються вибори. І очевидно, що знов підніматимуть питання мови, відмінності Галичини від решти країни. Будуть знову ділити людей, - припустив Маринович. - У Німеччині платять великі гроші, щоб об'єднати народ. А в нас навпаки - витрачають гроші на те, щоб його розділити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боюся, щоб не ставили завдання розколу України"

Проте, за словами Мариновича, "старенькі люди, які стоять у черзі в Луганську, мають ті ж самі думки про ЖЕК, про газові контори, як і пенсіонери в Чернігові, Львові чи Севастополі".

"Всім нам однаково бракує одного - пошани до чеснот людини. Нам вистачить мати однаково гідного громадянина у всіх регіонах. Якщо людина духовно здорова, то її дії у всіх площинах суспільного життя будуть здоровими", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна 2013 року розколеться на дві частини

Відповідаючи на питання, куди йти активним людям - "униз", займаючись конкретними проблемами, чи "вгору" - в політику, Маринович зазначив: "Це питання було стандартним для моєї юності. Хрестоматійним прихильником другого шляху є Левко Лук'яненко. Закінчується це розчаруванням і внутрішньою кризою. Бо хибна сама система. Вона зламає. В'ячеслав Чорновіл дуже хотів змінити систему. Але йому нічого не вдалося".

Учасники об'єднання домовились у березні провести форум небайдужих людей з усіх регіонів та професійних сфер життя. Очікують, що він відбудеться в Києві.

Зараз ви читаєте новину «В Україні витрачають великі гроші на те, щоб розділити народ - Маринович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути