пʼятниця, 23 грудня 2011 16:38

ГПУ і СБУ закрили очі на сепаратистські заяви регіонала Болдирєва про від'єднання Галичини

ГПУ і СБУ закрили очі на сепаратистські заяви регіонала Болдирєва про від'єднання Галичини

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України не будуть розбиратися із заявами народного депутата від Партії регіонів Юрія Болдирєва про необхідність від'єднання Галичини від України.

"Я отримав відповіді як від Генпрокуратури, так і від Служби безпеки України. СБУ написала, що це питання перебуває у підслідності ГПУ, а Генпрокуратура - що це питання в підслідності СБУ", - розповів у п'ятницю на засіданні у Верховній Раді заступник голови політради партії "Наша Україна" Андрій Парубій, зазначивши, що три тижні тому подав у ці відомства запит з вимогою порушити кримінальну справу проти Болдирєва.

Як повідомляє прес-служба "Нашої Україна", в п'ятницю Парубій озвучив з трибуни парламенту депутатський запит з повторною вимогою порушити справу проти Болдирєва.

На думку "нашоукраїнця", публічна заява депутата Партії регіонів про відокремлення Галичини несе загрозу суверенітету України і підпадає під ст. 110 Кримінального кодексу України (передбачає обмеження свободи на термін від 3 до 5 років).

Як повідомлялося, народний депутат фракції Партії регіонів Юрій Болдирєв під час виступу на посольських вечорах посла Російської Федерації в Україні, присвячених 65-річчю Нюрнберзького процесу в Києві, заявив, що "УРСР створили три кривавих диктатора - Ленін, Сталін, і Хрущов" і висловив думку, що "Україна стане стійкою країною після того, як позбудеться або заходу, або сходу".

"Я за те, щоб вона позбулася Галичини. Якщо прибрати Галичину з моєї країни і залишити справжню Україну - з Донбасом і Кримом, це і буде перша Росія. А там буде Російська Федерація", - додав народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ і СБУ закрили очі на сепаратистські заяви регіонала Болдирєва про від'єднання Галичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути