неділя, 24 листопада 2013 18:34

"НІ – реінкарнації СРСР!" – на тижні українці згадували минуле та боролись за майбутнє
18

З 18-24 листопада українці вшанували пам'ять жертв Голодомору, згадали події Помаранчевої революції та почали активно боротися за євроінтеграцію після розпорядження уряду про згортання цього курсу країни.

18 листопада, Київ

Комітети Верховної  Ради пікетувати з вимогою ухвалення євроінтеграційних законопроектів. Учасники акції тримали в руках дитячі малюнки на тему євроінтеграції.

Близько 20 активістів руху "Ми – європейці" закликали депутатів включити до порядку денного законопроект "Про прокуратуру (3541), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів" (3396) і будь-який законопроект, який дозволить лікувати Юлію Тимошенко за кордоном.

21 листопада, Київ

О 22:00 на Майдані Незалежності зібрались близько 250 прихильників євроінтеграції. Причиною мітингу стала інформація про призупинення євроінтеграції України.

 

 

 

22 листопада, Київ

Українці відзначили дев'яту річницю з дня старту помаранчевої революції - масових акцій протесту в Україні в 2004 році проти фальсифікацій на виборах президента. В результаті наймасовіших в історії української незалежності заворушень були призначені перевибори,  на яких Віктор Ющенко здобув перемогу над Віктором Януковичем. У 2010 році Янукович взяв реванш. На думку експертів, він переміг зокрема завдяки діям Ющенка, які дискредитували його соратницю по Майдану - екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

На Майдані Незалежності люди другу ніч стояли за євро інтеграційний курс України.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

22 листопада, Львів

Під стінами Львівської облдержадміністрації із самого ранку мітингували студенти, переважно із університету імені І.Франка. Молоді люди вигукували гасла, тримали плакати із гаслами "Долучай до Європи друзів", "Студенти за Європу!", "Єс – ЄС!", "Приєднуйтесь до нас!", "Революція!", "Не хочемо у Росію" та багато надписів англійською мовою.

Опівдні колона із більш ніж двох тисяч студентів рушила у напрямку до університету імені Івана Франка. Студенти продовжили акцію на площі перед пам'ятником Іванові Франку .

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

23 листопада, Київ

Українці вшанували пам'ять жертв Голодомору. Зокрема в столиці до Національного меморіалу прийшли близько 5 тисяч людей. О 16.00 відбулась Всеукраїнська хвилина мовчання.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

23 листопада, Черкаси

Біля пам'ятника жертвам Голодомору відбулась акція "Запали свічку пам'яті". Біля пам'ятного хреста зібралось більше півсотні людей.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

 

23 листопада, Полтава

Близько 600 полтавців взяли участь у скорботній ході з нагоди вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Тримаючи в руках лампадки, вони пройшли вулицею Жовтневою до Свято-Успенського собору Київського патріархату.

Щоб наглядно продемонструвати молоді умови, в яких опинилися українські селяни, з 10-ї ранку поблизу переходу "Злато місто" активісти позапартійної громадської організації "Злам стереотипів" облаштували вуличний музей історії. Вони демонстрували перехожим, чим харчувалися люди у ті часи.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

23 листопада, Рівне

На Майдані Незалежності у Рівному пройшла акція пам'яті жертв Голодомору. На стенді висів великий плакат зі зображенням Володимира Путіна, який показує дулю. Підпис під фото – "Спробуй на смак Митний союз!".

Автор: Фото: Олена Власова
 
23 листопада, Луцьк

Активісти "євромайдану" провели акцію "НІ – реінкарнації СРСР!" в рамках безстрокової акції в підтримку євроінтеграції України. На центральній площі вони спалили зображення радянської символіки у так званому "смітнику історії".

Учасники акції по черзі підходили до мікрофону і висловлювалися, чому вони проти реінкарнації СРСР. Зокрема порівнювали Митний союз із СРСР, говорили, що не хочуть повторення Голодомору-геноциду, не бажають, аби Україна була у складі імперії.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

24 листопада, Київ

Опозиція вивела на центральні вулиці Києва жителів міста та всіх небайдужих до євро інтеграційного курсу країни, про зростання якого йшлось в розпорядженні уряду в п'ятницю. Збір мітингувальників відбувся у парку Тараса Шевченка. Хода розпочалась об 11.30. Активісти пройшли до Європейської площі, де було проведено мітинг. Учасники мітингу опозиції за європейську інтеграцію України ухвалили резолюцію, в якій вимагають відставки уряд Миколи Азарова "за зраду національних інтересів і ухвалення рішення про відмову від курсу на європейську інтеграцію".

Крім того, як йдеться в резолюції, учасники акції вирішили "вимагати проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії Верховної Ради України, на якій терміново розглянути й ухвалити всі необхідні євроінтеграційні закони, у тому числі про лікування засуджених за кордоном і про прокуратуру. Відповідне звернення трьох фракцій і необхідні підписи вже передані до Верховної Ради".

Як кажуть в опозиції, на їхню акцію зібралися понад сто тисяч учасників. Водночас у міліції заявляють про близько 20 тисяч мітингувальників.

IMG = 16

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Зараз ви читаєте новину «"НІ – реінкарнації СРСР!" – на тижні українці згадували минуле та боролись за майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути