четвер, 25 квітня 2013 16:26

"Незважаючи на всі зусилля ПР, стосунки України з Польщею не зміняться" - Слабошпицький

"Незважаючи на всі зусилля ПР, стосунки України з Польщею не зміняться" - Слабошпицький
На думку письменника, Польща і надалі виконуватиме роль "адвоката" України в ЄС. Фото: Юлія РУДЕНКО

Український громадський діяч і письменник Михайло Слабошпицький переконаний, що скандальна ухвала польського сейму є стратегією правої політичної сили Польщі для завоювання електорату на майбутніх виборах.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи проект постанови сейму Польщі про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, які вчинили геноцид проти поляків у 1939-1947 рр.

"Зараз одна з польських правих політичних сил хоче набрати голоси "того" сегменту електорату, – говорить письменник. – І це не вперше. Я ще у 1993 році був на фестивалі української культури у Перемишлі, де всюди було написано: "Українські пси – вон!". Мене це дуже налякало. Але поляки заспокоїли: "У нас йдуть вибори. Не зважайте на це". Тому після того я спокійно сприймаю, що там робиться. Це ті ж самі "коники", до яких вдаються "регіонали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Польща хоче, щоб ми ввійшли в Європу без своєї історії та героїки" - Анатолій Вітів

За словами Слабошпицького, на просування цього законопроекту вплинула, перш за все, Росія. Але велику роль, на його думку, відіграла і Партія регіонів, яка "інспіровано сліпо виконує поставлені завдання".

"Я певен, що не буде ухвалено цей законопроект. Це теж саме, що колись у нас виробляла Наталія Вітренко чи комуністи: "Відновимо Союз!" чи "Союз трьох". Це робота лише якогось невеликого сегменту", – наголосив літератор.

На його думку, Польща й надалі виконуватиме роль "адвоката" України в ЄС.

"Ми потрібні Польщі в Євросоюзі як її прибічник. Оскільки маємо відповідати тією ж підтримкою у майбутньому. Також поляки зацікавлені в Україні як кордон, що просувається далі. Незважаючи на усі зусилля ПР, наші стосунки не зміняться", – запевнив Слабошпицький.

Зараз ви читаєте новину «"Незважаючи на всі зусилля ПР, стосунки України з Польщею не зміняться" - Слабошпицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути