понеділок, 15 серпня 2011 11:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Навряд чи Євросуд зараз допоможе Тимошенко - "регіонал"

Навряд чи Євросуд зараз допоможе Тимошенко - "регіонал"

Заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник заявив, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко та її захисники мають право звертатися до Європейського суду з прав людини з приводу оскарження її арешту, проте сумнівно, що це стане предметом розгляду суду, так як Європейський суд розглядає остаточний вердикт, а не окремі процедурні питання.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, Олійник відзначив, що рішення про зміну запобіжного заходу і взяття Юлії Тимошенко під варту - це рішення, яке прийнято в рамках розгляду конкретної кримінальної справи.

"Тобто, якщо за таким правилом йти, то можна оскаржити в Європейському суді і те, що не було задоволено - клопотання про відвід судді або прокурора. Тоді Європейський суд може перетворитися на організацію, яка розглядає процедурні питання", - пояснив "регіонал" .

Депутат підкреслив, що Європейський суд розглядає питання в рамках остаточного вердикту після того, як справу було розглянуто усіма національними судовими інстанціями.

"Тоді вже до Європейського суду подається позов проти держави, і в рамках позову зазначаються процедурні рішення, які, на думку позивача, були неправомірними. У тому числі вказуються і рішення про незадоволення клопотання, про зміну запобіжного заходу і т.д.", - уточнив політик.

Зараз ви читаєте новину «Навряд чи Євросуд зараз допоможе Тимошенко - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути