четвер, 28 серпня 2014 10:12

НАТО не підтримає бойовою силою Україну - АПУ

НАТО не підтримає бойовою силою Україну - АПУ
unian.net

Розраховувати на пряму участь країн Заходу в конфлікті з РФ не слід.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий в інтерв'ю ТСН, говорячи про майбутній діалог з НАТО і можливість військової підтримки.

"Підтримки бойовою силою не буде. Досить іншого роду підтримки, яка дійсно посилить наші можливості. Ми на неї розраховуємо", - зазначив Чалий.

За його словами, одночасно з озброєним протистоянням повинен тривати дипломатичний процес заради встановлення миру між Україною і Росією.

"Триває війна", - констатував він.

На думку Чалого, для її зупинки "потрібне потужне реагування". "За один день те, що зробили, - ту війну гібридну, неоголошену, - її не зупиниш", - вважає чиновник.

"Це болить. Хочеться відразу зупинити, розбомбити, вигнати всіх, але дипломатія допомагає нам зберегти життя", - сказав представник АП.

"Зараз всі претензії йдуть до сьогоднішньої влади. А з чим воювати було? Якщо армія останнім часом - вона будується. Люди, народ будують армію просто-напросто", - пояснив він.

Як відомо, напередодні російські війська вторглися на Україну на півдні Донецької області, під їх контролем - Новоазовськ.

Найближчим часом українське питання розглянуть на саміті ЄС і на саміті НАТО в Уельсі.

 

Зараз ви читаєте новину «НАТО не підтримає бойовою силою Україну - АПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути