неділя, 01 травня 2016 21:06

"Наші діти хочуть їсти!", "Чекісти - с...ки!", "Припиніть рейдерство" - головні протести тижня

Gazeta.ua пропонує найголовніші протести з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 25 квітня по 1 травня.

24 квітня, Дніпропетровськ

Більше ніж сотні працівників облавтодору пікетували будівлю дирекції свого підприємства, вимагаючи погашення заборгованості із заробітної плати. У руках вони тримали плакати з написами: "Наші діти теж хочуть їсти!", "Вимагаємо виплати заробітної плати!" тощо. За словами працівників, які зібрались на акцію протесту з різних філій облавтодору в області, їм винні зарплату за майже півроку, по 15-18 тисяч гривень кожному.

26 квітня, Київ

Кияни перекрили рух вулицею Басейною, яка примикає до Бессарабської площі. Через прорив труби у киян два тижні немає гарячої води. А поремонтувати водогін неможливо, тому що перед будинком змонтовано літній майданчик кафе. Проте містянам така ситуація набридла, і вони вийшли з протестом. Утворилися довжелезні корки: стоїть, зокрема, Бессарабка, проспект Лесі України і усі прилеглі вулиці.

26 квітня, Київ

Біля Міністерства юстиції України відбулася акція протесту працівників чотирьох АЕС України з вимогою вирішити питання арешту рахунків державного підприємства НАЕК "Енергоатом". За словами протестувальників, арешт рахунків компанії призвів до проблеми розрахунків за закупівлю нового ядерного палива для АЕС, а також вивезення відпрацьованого ядерного палива.

28 квітня, Львів

"Марш величі духу" на честь пошанування української дивізії "Галичина" відбувся у Львові. Близько 300 осіб, переважно молодих людей, у вишиванках і військовій формі пройшлись вулицями міста від пам'ятника провідникові ОУН Степанові Бандері до постаменту Тарасові Шевченку.

28 квітня, Київ

Поблизу станції метро Либідська, представники батальйону ОУН на чолі із Миколою Коханівським намагалися пошкодити пам'ятник "чекістам". Активісти намагалися відбити ніс на обличчі монументу, однак їм це не вдалося. Пізніше вони розфарбували обличчя червоною фарбою. Як зазначив командир батальйону ОУН, це офіційна акція на підтримку керівника громадської організації "Громадянський корпус Азов – Крим" Станіслава Краснова.

28 квітня, Київ

Представники малого бізнесу, які працюють в підземних переходах до станцій метро, оголосили голодування на знак протесту проти "незаконного", на їхню думку, демонтажу торгових місць. Також вони звинуватили адміністрацію метрополітену у вибірковому вимиканні електрики для окремих підприємців, щоб замінити їх іншими особами.

28 квітня, Київ

Під стінами СБУ по вулиці Володимирській у Києві проходить пікет добровольчого руху ОУН на підтримку "азовця" Станіслава Краснова. В акції беруть участь близько 100 прихильників Краснова. З вимогою зняти проти нього всі обвинувачення в державній зраді та тероризмі, серед інших прихильників, прийшла його дівчина Оксана Шелест та народний депутат Ігор Мосійчук.

 
 

Зараз ви читаєте новину «"Наші діти хочуть їсти!", "Чекісти - с...ки!", "Припиніть рейдерство" - головні протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути