середа, 03 жовтня 2012 16:20

"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру, отримавши 4,1% підтримки

"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру, отримавши  4,1% підтримки

Останні соціологічні опитування, свідчать про стрімке зростання рейтингів політичної партії "Наша Україна". Про це заявили в ході прес-конференції на тему: "Електоральні орієнтації виборців України напередодні парламентських виборів 2012 р.", що відбулася в столичному "Інтерфаксі" в середу 3 жовтня.

В ході прес-конференції  заступник директора агентства політичного консалтингу "Перспектива" Назіп Хамітов та провідний аналітик "Перспективи" Олександр Ляпкало, ознайомили присутніх журналістів із даними соціологічного дослідження.

За висновками експертів, електоральні симпатії українців виглядають наступним чином: рейтинг очолює "Партія Регіонів" отримавши 26,4% серед людей, хто підуть на вибори, і 24,3% серед усіх опитаних, наступною стала "Батьківщина" із 21,6% та 19,8% відповідно, на третє місце несподівано вийшов "УДАР" із 15,9% та 14,7%, далі йдуть КПУ із 8,5% й 7,4% та Свобода із 5,4% та 4,9%.

Крім того, експерти констатували, що патріотичний союз "Наша Україна" впритул наблизився до прохідного бар'єру, отримавши  4,1% підтримки серед тих, хто піде на вибори, і 3,7% серед усіх опитаних, та випередивши низку політичних конкурентів, в тому числі партію  "Україна – вперед!", яка набрала 3,9% та 3,5% прихільності, відповідно. Інші партії, які набрали менше 2% голосів, не були озвучені у статистиці агентства політичного консалтингу "Перспектива".

За словами політологів, таким результатом "Наша Україна" завдячує правильно розставленими політичними акцентами у своій кампаніі.

Також експерт додав, що нині українці як ніколи потребують ґрунтовних змін в українській політиці, проте виборців лякає перспектива політичної війни. Тому прагматичні політичні сили цілком можуть сподіватися на хороший результат на прийдешніх виборах. Крім того, на думку експертів, в "Нашої України", на відміну від інших політичних партій, є ще не задіяний значний електоральний резерв, який цілком можливо мобілізувати. Тоді як багато політсил вже досягло свого електорального максимуму, а їхні рейтинги можуть лише зменшуватися.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру, отримавши 4,1% підтримки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути