субота, 13 лютого 2016 13:31

Народні депутати просять перевірити діяльність керівництва Торгово-промислової палати

Народний депутат (фракція "Народний Фронт") Євген Дейдей звинуватив керівництво Торгово-промислової палати України в пособництві сепаратизму і прагненні реанімувати корупційні схеми часів Януковича.

Так парламентар написав на своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на звинувачення з боку керівництва Палати у спробі рейдерського захоплення:

"Рейдерське захоплення ТПП?! Змова правоохоронців з владою?! Відверто кажучи, повна маячня. Як таке можуть говорити люди, які не так давно діяли у згоді з представниками ворожого режиму Януковича. Навіть більше того: були невід'ємною частиною побудованого ним злочинного механізму. Виходить, що прибічники Пшонки і глашатаї російської "великої ідеї" сьогодні де-факто хочуть погубити все те, за що ціною крові боролися наші патріоти. Виходить, що вони знову намагаються захопити кермо влади в свої руки, постійно зраджуючи великий Український Народ, намагаючись перекреслити його досягнення і стерти в порошок всі надії".

У рейдерському захопленні Дейдея та інших Народних депутатів звинуватило керівництво ТППУ. Так воно відреагувало на обшуки в рамках кримінальної справи про розтрату коштів ТПП окупованого Криму. Зокрема, працівники Київської прокуратури провели обшук у президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, діючого депутата Донецької облради від Партії Регіонів. До 2014 року Чижиков очолював Донецьку Торгово-промислову палату, а його багатолітнім заступником була Ольга Пшонка, невістка скандального екс-Генпрокурора.

Євген Дейдей в числі 17 народних депутатів звернувся до Державної фіскальної служби з проханням перевірити діяльність керівництва Торгово-промислової палати України. Парламентарі звинуватили Чижикова не лише в розтраті коштів Кримської ТПП на суму більше 10 мільйонів гривень, але й в несплаті податків, а також в отриманні великих хабарів за видачу фіктивних довідок про форс-мажор.

"Якщо ти невинний і звинувачення неправдиві, доведи це, – пише Дейдей. – Потрібні факти. А не проста публічна риторика. Інакше виникає питання: за що склали голови учасники Майдану? Що відстоюють наші бійці шляхом постійних втрат і погроз їхнім життям на Сході України? Що ж чекає нашу країну в майбутньому, якщо через всього два роки по тому ми знову повинні протистояти нападкам прибічників влади Януковича?".

Євген Дейдей відомий як активний учасник Євромайдану, командир 7-ої Сотні самооборони ("Сотня лева"). Згодом координатор батальйону патрульної служби міліції спеціального призначення "Київ-1". Брав участь у бойових діях в Донецькій області, нагороджений орденом "За мужність" 3-го ступеню.

 
Зараз ви читаєте новину «Народні депутати просять перевірити діяльність керівництва Торгово-промислової палати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути