неділя, 29 вересня 2013 12:20

Народ має влаштовувати владі контрольні референдуми - експерт

Народ має влаштовувати владі контрольні референдуми - експерт
Віктор Мусіяка. Фото: radiosvoboda.org

У Конституції необхідно передбачити проведення контрольних референдумів після закінчення половини терміну повноважень виборних органів влади. Про це в статті для ZN.UA пише професор права, один з авторів Основного закону Віктор Мусіяка.

За словами правознавця, в Конституції повинні бути визначені основні (рамкові) параметри "суспільного договору", за яким сувереном (народ. - Ред.) буде наймати на тимчасову роботу в органи державної влади і місцевого самоврядування.

"Зокрема, йому належить визначати рівень добробуту народу", який повинен бути забезпечений на конкретному етапі руху до досягнення конституційної мети держави", - зазначив Віктор Мусіяка.

Для цього, за його словами, необхідно закріпити в Конституції вимога до політичних партіям, кандидатам на посаду президента, кандидатів на посади в органах місцевого самоврядування викладати в передвиборних програмах зміст обов'язків, які вони беруть на себе в разі обрання.

"Для підтвердження довіри до осіб і партій, обраним в органи влади та місцевого самоврядування, необхідно передбачити проведення контрольних референдумів після закінчення половини терміну повноважень", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Народ має влаштовувати владі контрольні референдуми - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути