Ексклюзиви
субота, 20 липня 2013 18:53

Нардепам варто брати матеріальну допомогу, щоб ділитися з нужденними - "регіонал"

Нардепам варто брати матеріальну допомогу, щоб ділитися з нужденними - "регіонал"
Фото: tvi.ua

Народний депутат Володимир Олійник з фракції Партія регіонів переконаний, що матеріальну допомогу нардепам варто брати, аби спрямовувати її в необхідне русло, наприклад, допомагати нужденним. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Матеріальну допомогу варто було брати і використати на користь тих виборців, які є нужденними. Депутати від нашої фракції значну частину тих грошей перерахували дитячим будинкам, і прозвітували про це. "Регіонали" це зробили, написали заяви, і є звіт у фракції", - наголосив він.

Окрім того, за словами народного депутата, він не знає, чи всі так вчинили із цими грошима, "але багато хто так зробив".

"Я разом із Оленою Бондаренко передали матеріальну допомогу матері і самій Ірині, і плануємо у вересні приїхати у Врадіївку знову, аби допомогти", - підкреслив Олійник.

Матеріальною допомогою не користуються лише 19 народних депутатів. Про це повідомила прес-служба апарату Верховної Ради.

За офіційними даними, матеріальну допомогу станом на 16 липня 2013 року отримали 406 нардепів. Отже, це були як представники більшості, так і опозиціонери. З них 36 подали письмові заяви на перерахування матдопомоги у благодійний фонд.

Нагадаємо, згідно з частиною восьмою статті 20 закону "Про статус народного депутата України", кожен нардеп отримує щорічну оплачувану відпустку з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати.

Зарплата народного депутата-члена комітету становить 17 тис. 425 грн. До цієї суми входить посадовий оклад - 6 тис. 109 грн, надбавка за ранг державного службовця - 160 грн, надбавка за особливий характер роботи та інтенсивність праці - у розмірі 100% посадового окладу та надбавки за ранг державного службовця, премія - у розмірі 80% посадового окладу. Про зарплату голови комітету Ради чи депутата, який не входить до жодного комітету, наразі невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Нардепам варто брати матеріальну допомогу, щоб ділитися з нужденними - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути