вівторок, 26 січня 2016 14:03

Нардеп розповів, чому парламент "провалив" електронне декларування

Нардеп розповів, чому парламент "провалив" електронне декларування
фото: segodnya.ua

Більше сотні депутатів, які не голосували за електронне декларування, показали свої істинні обличчя. Навіть президент з прем'єр-міністром не сподівалися, що це питання сьогодні провалять. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив член нацагентства із запобігання корупції Віктор Чумак.

"Великі борці з корупцією" показали свої істинні обличчя. Вони не хочуть, щоб суспільство знало, які в них доходи й витрати. Одна річ - балаболити з екранів телевізорів про боротьбу з корупцією, інша - щось реально зробити. Ні президент, ні прем'єр навіть не думали, що сьогодні це питання не пройде. Вони сподівалися, що дотиснуть. Але реальність перемогла", - заявив Чумак.

Він зауважив, що ті депутати, які не проголосували, "ходять задоволені".

"Всі, хто не проголосував, ходять тепер задоволені. У кожній політичній партії знайшлись такі "особистості". Але радіти їм залишилось не довго, бо це питання все одно дотиснуть. Адже це репутаційні втрати президента й уряду. Ми ж обіцяли електронне декларування МВФ, Європейському Союзу. Українцям обіцяли безвізовий режим, який без електронного декларування не можливий", - сказав він.

Нардеп прогнозує, що за електронне декларування парламентарі проголосують впродовж найближчих двох тижнів.

"Все одно це питання проголосують. Думаю, це станеться впродовж найближчих двох тижнів", - наголосив він.

Нагадаємо, Проект закону про електронне декларування депутати так і не змогли внести на порядок денний. Провалили сім спроб. Не підтримали цей законопроект найбільше у фракції БПП — 39 депутатів. В "Опозиційному блоці" - 36, "Відродженні" - 17. У "Народному фронті" - 8 депутатів, у "Волі народу" - 4, у "Батьківщині" - 1. Серед позафракційних — Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Володимир Мисик, Олег Мусій, Олександр Фельдман, Іван Балога, Яків Безбах, Анатолій Денисенко, Сергій Ківалов.

Електронне декларування є однією з вимог запровадження безвізового режиму з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, чому парламент "провалив" електронне декларування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути