четвер, 10 січня 2013 20:38

Наливайченко: Янукович і Арбузов не звітують перед парламентом, бо бояться

Наливайченко: Янукович і Арбузов не звітують перед парламентом, бо бояться
Валентин Наливайченко Фото: 2000.net.ua

Президент і голова НБУ не звітують перед парламентом і громадськістю, бо бояться і не знають, що сказати. Про це сказав у коментарі Gazeta.ua нардеп-"ударівець" Валентин Наливайченко.

"Коли я був головою СБУ, то мене тоді викликали до парламенту. Я звітував. Партія регіонів тоді була в опозиції. Я вважаю, що треба відновити функції парламентського контролю, узгодження керівників", - сказав він.

Наливайченко додав, що він не знає, чи отримує Віктор Янукович інформацію про час засідань парламенту.

"Нормальною є ситуація, коли є законодавча влада, виконавча і судова. Так само, як і на засіданні суду, не має з'являтися жоден депутат і втручатися у судовий процес. Так само і президент не має втручатися у роботу Ради. Так має бути. Та разом з тим виникає питання звітності і президента України, і голови НБУ, який побоявся сьогодні прийти і відзвітувати, куди поділися 14 мільярдів. Якби вони прийшли, ми б вимагали від них відзвітуватися про ці гроші, щоб українці почули", - наголосив нардеп.

Наливаченко також чекав звіту від Арбузова щодо ситуації у банківському секторі.

"Що насправді відбувається у Нацбанку? Найголовніше, чи здатен Нацбанк гарантувати заощадження нашим громадянам у гривнях? Чи може НБУ дати гарнатії на кілька років уперед? Тому і побоялися з'явитися. Розуміють, що в Україні ситуація погана. Економіка не стабільна, а у залі сидять фахівці. Нам не набрешеш, ми будемо вимагати чесних відповідей", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко: Янукович і Арбузов не звітують перед парламентом, бо бояться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути