понеділок, 05 жовтня 2015 13:41

Найвищі "чиновники ЛНР" контролюються Єфремовим

Російське видання "Нова газета" стверджує, що на окупованій частині Луганської області після військових дій при владі залишилися старі еліти.

Так газета окреслює клан, на чолі якого ставить екс-регіонала Олександра Єфремова.

"Єфремов, звичайно, був людиною Януковича, але навколо нього давно склалася лугансько-Єфремівська сім'я. Генетичний номенклатурник. За радянських часів керував луганським комсомолом, разом з ним в міськкомі працювали майбутні соратники - Валерій Голенко і Володимир Пристюк. Ще один майбутній друг і бізнес-партнер Єфремова - Віктор Тихонов в радянський час був депутатом Верховної ради України, першим секретарем Луганського міськкому (тобто фактично главою міста)", - йдеться в газеті.

  ліворуч - Голенко., посередині екс-мер Луганска Сергій Кравченко, з правого боку Єфремов
ліворуч - Голенко., посередині екс-мер Луганска Сергій Кравченко, з правого боку Єфремов

"У міськкомі ж трудився Микола Запорожцев, в майбутньому - один з головних "гаманців" групи. Ще один майбутній член сім'ї, Едуард Лозовський, працював разом з Тихоновим на керівних постах на заводі "Луганськтепловоз", - пише газета.

Автор нагадує, що вже після захоплення адмінбудівель у Луганську, "Володимир Голенко, радники Пристюка, а також його ставленик, мер Луганська Сергій Кравченко тепер на вулицях з народом, який скандує: "Ре-фе-рен-дум!".

Видання зазначає, що сам хід референдуму контролювали син Єфремова - Ігор і Володимир Пристюк.

Крім того, видання зазначає, що в першій половині жовтня 2014года в Луганськ з Києва приїжджав екс-депутат Віктор Тихонов на переговори з майбутнім "всенародно обраним главою республіки" Ігорем Плотницьким.

У ЗМІ тоді повідомляли про затримання Тихонова бойовиками.

"Він (Тихонов) дає йому (Плотницькому) від імені Олександра Єфремова (який знаходиться в Києві під домашнім арештом) гарантії безпеки, деяку свободу дій, а натомість той має поставити на певні пости 26 осіб, вірних "єфремівській сім'ї". Плотницький погоджується, і питання з його кандидатурою вважається вирішеним", - пише видання.

"У цей же день Геннадій Ципкалов, "прем'єр ЛНР" (у минулому - начальник луганського ділянки зв'язку компанії "Укртранснафта"), приїжджає додому на вулицю Будьонного до Віктора Тихонова, і довго веде з ним переговори про те, скільки той "заніс" за всі кандидатури теслярських. Тихонов радить "Гені" доставити його в МГБ і супроводити до території РФ", - пише видання.

"Ципкалов спочатку опирався, але Тихонова все ж транзитом через МГБ все ж відвезли на пропускний пункт "Ізварине". Козаків, які його супроводжували, одразу ж кинули в підвал, де вони досі і знаходяться. А Геннадій Ципкалов з дружиною від образи розграбували будинок Тихонова" , - пише газета.

"Загалом,"Луганська народна республіка" - це просто ребрендинг представників клану Єфремова. Як ми бачимо, практично всі вони залишилися на своїх постах, ніхто з них не був засуджений в Україні. З деякими нові влади навіть співпрацюють", - підкреслює газета.

При цьому, автор статті вважає, що після виборів за українським законодавством "регіон залишиться під контролем "сім'ї". "До речі, одним з вірогідних кандидатів вважається Тихонов", - відзначає газета.

Також видання наводить список чиновників, які були при владі до війни і залишаються зараз.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Найвищі "чиновники ЛНР" контролюються Єфремовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути