субота, 16 березня 2013 13:02

"Найбільші можливості перемогти Попова має Кличко" - Тягнибок

"Найбільші можливості перемогти Попова має Кличко" - Тягнибок
Олег Тягнибок Фото: gazeta.ua

Вірогідним кандидатом у мери Києва від опозиції стане відомий та розкручений політик. Про це повідомив лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"Вибори 2 червня, у нас мало часу для розкрутки, тому ми висунемо відомого політика. Тільки розкручений кандидат має шанси" - сказав він.

"Найбільші можливості перемогти Попова має Кличко. Погоджується, то ми готові підтримати його. Якщо Віталій відмовляється, в мери йде Яценюк. Якщо і Яценюк відмовляється, логічно, що на посаду мера балотуватися мені", - розповів він.

Можливий варіант, якщо жоден з лідерів опозиційних партій не захоче подавати свою кандидатуру на мера.

"Тоді кожна партія запропонує своїх кандидатів на всі посади. Виходячи з цього, будемо домовлятись про єдиного. Те, що опозиція отримає перемогу, немає сумнівів. І не тільки посаду міського голови. Тут реально отримати більшість, навіть конституційну, в Київській міській раді. Тим більше, мерові працювати без депутатів дуже складно. Звісно, влада не зацікавлена у такому перебігу подій. Але вона має дуже слабкі позиції у столиці. Це доведено виборами 2012 року, адже у всіх 12 мажоритарних округах Києва перемогли опозиційні кандидати. Тільки рейтинг "Свободи" склав 17%. А на сьогодні він сягає майже 25 %. Ми будемо мати дуже серйозні позиції. А разом "Свобода", "Батьківщина" та "УДАР" за партійними списками можемо взяти 70-80 % голосів виборців", - зазначив Тягнибок.

Самостійно висувати кандидата "Свобода" буде тільки у випадку, якщо опозиційні сили не домовляться про єдиного.

"До того ж, тут треба дивитись на інше. Домовитись про посаду мера, кандидатів по мажоритарних округах і посади, які ми можемо отримати вже після перемоги. Секретар ради, голови комісій і так далі. Все потрібно вирішувати в комплексі. Якщо якась політична сила висуває когось на посаду міського голови, то вона вже не може претендувати на секретаря ради, голову бюджетного комітету і так далі. Отака схема має бути розмальована", - зазначив Тягнибок.

Єдиного кандидата від опозиції оголосять пізніше.

"Чим ближче до виборів, тим у влади менше шансів вплинути на нашого кандидата. Поки що вона намагається пересварити нас між собою, запускає всякі мульки. То Тягнибок щось сказав, а другий щось таке подумав. То навпаки. Але ми багато спілкуємось, і знаємо оті всі "мульки". Це за умови, що ніхто не веде якоїсь своєї гри, у що я щиро вірю", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільші можливості перемогти Попова має Кличко" - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути