вівторок, 05 травня 2015 17:05

Найбільше зловживають популізмом Тимошенко і Ляшко - експерт

Найбільше зловживають популізмом Тимошенко і Ляшко - експерт
Сергій Таран/Gazeta.ua

Політолог Сергій Таран називає популізм найбільшою загрозою і проблемою цього парламенту. Про це він розповів у інтерв'ю "Газеті по-українськи".

"Популіст — це гірше, ніж авторитарний режим Януковича. Популісти говорять, підслуховуючи найгірші інстинкти натовпу. Потім це перетворюють на державні рішення. Найгірше, що всі думають, що так і треба", — розповідає експерт.

Він зазначив, що найбільше популізмом зловживають керівник Радикальної партії Олег Ляшко і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Популісти все критикують, але ні за що не відповідають в країні й не хочуть. Говорять те, що хоче почути натовп, а не те, що потрібно країні. Найгірше, що кажуть про європейський вибір, прозору політику, реформи, при цьому готові продати ці реформи за три копійки заради власної популярності, рейтингу. Популізм роз'їдає парламент. Це продовження комунізму. Тому що кажуть: усі рішення дуже прості, треба лише когось звільнити, іншого поставити, щось поламати і все буде добре. Зрозуміло, що ні. Бажання все поділити — це продовження ментального тренду на комуністичну ідеологію", — зазначив Таран.

Він розповів, яким чином суспільству боротися з популізмом: "Потрібно звертати увагу на "нудних" політиків, які розповідають про свою програму, а не махають вилами і погрожують заколоти усіх негідників. Так відбувається в Америці й Європі. Там сперечаються про дві речі: реформи в медицині й енергетиці. Але там суспільство відповідальне. Звертають увагу на вчинки і реальність обіцянок, а не на харизму".

Повне інтерв'ю з політологом Сергієм Тараном читайте в номері "Газети по-українськи" 6-го травня.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше зловживають популізмом Тимошенко і Ляшко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути