четвер, 18 квітня 2024 12:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Надати допомогу Україні потрібно прямо зараз - американський спікер Джонсон

Надати допомогу Україні потрібно прямо зараз - американський спікер Джонсон
Настав критичний час, заявив Макл Джонсон. Фото: Getty Images

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майклом Джонсон заявив, що надання Україні летальної допомоги є критично важливим і зараз не час "не час грати з цим у політику".

Про це Джонсон заявив сказав в ефірі американського телеканалу C-SPAN.

"Історія судить нас за те, що ми робимо. Нині настав критичний час - критичний час на світовій арені", - заявив спікер.

"Я міг би прийняти егоїстичне рішення і зробити щось інше, але я роблю тут те, що вважаю за правильне. Я думаю, що надання допомоги Україні прямо зараз критично важливе", - сказав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зараз сподівається, що йому вдасться його контрнаступ - Зеленський звернувся до Заходу

Спікер Палати представників сказав, що вірить даним розвідки у те, що Російська Федерація може напасти на країни Європи, які є членами НАТО.

"Я вважаю, що Сі Цзіньпін, Володимир Путін та Іран справді є віссю зла. Я думаю, що Путін пройшов би маршем через Європу, якби йому дозволили. Наступного разу він міг би піти на Балкани. Я думаю, що він може мати конфлікт із Польщею або одним із наших союзників по НАТО", - заявив Джонсон.

Він заявив, що "не час грати з цим у політику", інакше участь у війні доведеться брати американським солдатам. Джонсон сказав, що його син вступає до Військово-морської академії, тому для нього це особисте питання.

"Я вважаю, що краще надіслати українцям зараз кулі, ніж посилати туди наших американських хлопців. Це не гра. Ми не можемо грати з цим у політику. Ми повинні чинити правильно. І я збираюся надати можливість кожному члену Палати представників проголосувати з цього приводу по своїй совісті та своїй волі", - заявив спікер Палати представників.

Минулого місяця президент України Володимир Зеленський говорив телефоном з Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

Вчора президент США Джозеф Байден закликав Республіканську партію якнайшвидше схвалити військову допомогу для України.

Зараз ви читаєте новину «Надати допомогу Україні потрібно прямо зараз - американський спікер Джонсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути