четвер, 17 листопада 2011 10:28

Націоналісти побачили в антипартійному заклику КУПР "лапу" Партії регіонів

Націоналісти побачили в антипартійному заклику КУПР "лапу" Партії регіонів

Заклик деяких громадських організацій відзначати День свободи 22 листопада на Майдані Незалежності без використання партійної символіки є "намаганням привласнити собі історію Помаранчевої революції".

Про це Gazeta.ua заявив голова секретаріату головного проводу Конгресу українських націоналістів (КУН) Володимир Манько, коментуючи заяву Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР) про те, що використання партійної символіки під час святкування річниці революції і Податкового Майдану буде провокацією.

Він зауважив, що Помаранчеву революцію переважно творили саме партії, які увійшли у коаліцію, однією з найактивніших учасників якої був КУН.

"Тодішній голова Конгресу Олексій Івченко був призначений командиром Народної гвардії, яка складалась з членів Конгресу та займалась охороною стратегічних об'єктів у центрі Києва, зокрема Українського дому, Будинку профспілок, наметового містечка", – нагадав політик.

За його словами, перед тим, як поширювати заклики до невикористання партійної символіки під час відзначення Дня свободи, лідери громадських організацій мають переглянути світлини з Майдану та пригадати ті події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річницю Помаранчевої революції закликають відзначити без партійної символіки

"Послаблення ролі опозиційних партій вигідно безпосередньо Партії регіонів, яка таким чином залишиться "єдиною та керуючою" політичною надструктурою з  кількома кишеньковими партіями, а це – російський варіант", – вважає націоналіст.

На думку Манька, владі буде вигідно мати замість кількох десятків регіонально структурованих партій кілька сотень неструктурованих громадських організацій, абсолютна більшість з яких не ставлять перед собою політичної мети – прийти до влади.

"У такому разі перспективи подолати цю антиукраїнську вакханалію будуть вельми примарними", – резюмував Манько.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти побачили в антипартійному заклику КУПР "лапу" Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути