вівторок, 02 серпня 2011 12:41

Націоналісти пікетують Вищий адмінсуд через Бандеру

Націоналісти пікетують Вищий адмінсуд через Бандеру

Вищий адміністративний суд вранці пікетують представники партії "Свобода", КУН та УНА-УНСО. Суд розглядатиме скаргу на рішення судів за позовом донецького адвоката Володимира Оленцевича про скасування указу екс-президента Віктора Ющенка щодо Степана Бандери.

Пікетувальники тримають прапори своїх партій та плакат з написом "Бандера, Шухевич - герої народу! Вони воювали за нашу свободу". Усього є близько 20 людей. Очікується, що до 14 години, коли розпочнеться розгляд справи, підійдуть інші.

Націоналісти критично сприйняли прихід до суду адвоката Оленцевича. Йому кричали: "Бруд, підніжка Москви".

Поруч з пікетом знаходяться п'ятеро міліціонерів. За словами організаторів мітингу, не планується проведення флеш-мобів чи інших акцій.

В жовтні 2007 року екс-президент України Віктор Ющенко видав указ про святкування 65-ї річниці з дня створення Української повстанської армії і присвоїв Роману Шухевичу звання Героя України (посмертно). Степан Бандера був удостоєний звання Героя України указом від 22 січня 2010 року.

2 квітня 2010 Донецький окружний адміністративний суд позбавив Бандеру звання Героя України, оскільки він не був громадянином України. Аналогічне рішення цей же суд ухвалив 21 квітня і щодо Шухевича.

6 липня 2010 ВАСУ призупинив розгляд касації на рішення Донецького суду, який визнав незаконним указ про присвоєння Роману Шухевичу Героя України.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти пікетують Вищий адмінсуд через Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути