понеділок, 10 жовтня 2016 12:59

НАБУ використовує подвійні стандарти

НАБУ використовує подвійні стандарти
фото: pravda.com.ua

Національне антикорупційне бюро використовує подвійні стандарти.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала засновниця сайту "Букви" Катерина Рощук.

"Пам'ятаєте справу військового прокурора Кулика (Костянтина Кулика, військового прокурора сил АТО, звинувачують у тому, що його витрати перевищують доходи і він приховував цінні придбання. - Gazeta.ua), яке ідентичне справі Лещенка? НАБУ по ньому передало матеріали до суду.

"Загальна сума витрат Костянтина Кулика в 2005-2010 роках на 713 303,11 гривень більше, ніж нарахований йому дохід за період 1 січня 1999 року по 31 грудня 2010 року. Слідство встановило, що сума щоденних витрат Кулика з 1 січня 2011-го по 24 квітня 2015 року на 500 798,09 гривень перевищує суму нарахованого йому доходу за вказаний період", - цитує Рощук матеріали досудового розслідування.

"Ви пам'ятаєте у справі Лещенка, перевірка якого тривала тиждень, подібні обчислення? Суму його щоденних витрат хтось рахував? Всі ті закордонні поїздки? А доходи від незрозуміло якої діяльності? Точніше надприбутки від неприбуткової УП?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування справи Кулика завершили

У тексті повідомлення йдеться, що з 2011 року Кулик "проживав однією сім'єю" з Іриною Німець, про що свідчить ведення ними спільного побуту і наявність взаємних прав і обов'язків, зокрема із догляду й вихованню спільних дітей.

В офіційних документах, складених Куликом, він це заперечує, констатуючи наявність спільних дітей із Німець. Тобто тут навіть не кохана людина, а стороння жінка. Але для НАБУ це не перешкода", - пише Рощук.

"З 1 січня 2011 року по 24 квітня 2015-го доходи Кулика і Німець були удвічі більші за їх офіційний сукупний дохід", - наводить ще одну цитату з матеріалів розслідування.

"Ви пам'ятаєте такі обчислення по Лещенку? По його мамі? Його коханій людині?", - ставить риторичне питання Катерина.

"З 26 квітня по 31 грудня 2015 року Костянтин Кулик, маючи на меті незаконне збагачення "в невстановленому слідством місці та за невстановлених обставин" отримав грошові кошти щонайменше 2 866 306 гривень, що значно перевищує його офіційні доходи і законність підстав яких не підтверджено доказами. Варто зазначити, що держреєстрацію цих коштів здійснили на ім'я Ірини Німець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ "справою Лещенка" створило небезпечний прецедент виправдання корупційних схем — політолог

По суті, НАБУ намагається посадити в тюрму за різницю в офіційно зароблених і витрачених грошах неугодного для себе військового прокурора Кулика, який веде справу Курченка, звинувачуючи багато в чому НАБУ.

Хто пам'ятає, на пафосних брифінгах НАБУ Кулику інкримінували зв'язок із сепаратистом Жиліним, хабар, який він узяв або збирався брати, через який його прослуховували, і незаконне отримання надбавок для атовців. Але цього всього немає в матеріалах, переданих до суду. А є лише "сумнівне збагачення" його навіть не коханої людини", - підсумовує Катерина Рощук.

7 жовтня в НАБУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ використовує подвійні стандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути