середа, 17 жовтня 2012 19:53

На Тернопільщині членами дільничних комісій стали алкоголіки, паралітики та наркомани

На Тернопільщині членами дільничних комісій стали алкоголіки, паралітики та наркомани
Порушення виявили "свободівці". Фото: novaera.te.ua

Неходячі інваліди, важкохворі та пристарілі люди без власної на це згоди стали членами дільничних комісій в Підгаєцькому районі Тернопільської області. Про факт використання чужих персональних даних та підробку документів заявив Gazeta.ua керівник штабу ВО "Свобода" на Тернопіллі Олег Сиротюк.

"Свободівець" пояснює, що „фальшиві" члени комісій зареєстровані від невідомих в регіоні партій, аби грати на руку владі.

"Очевидно, завдяки адмінресурсу, партія влади використала дані людей з бази соцзахисту, пенсійного фонду, біржі праці. Подали будь-кого для кількості, а зараз намагаються їх замінити на потрібних людей", ? розповів Сиротюк.

Перевіривши членів комісій по одному району, „свободівці" виявили кілька десятків людей, які не знали про те, що їх записали в комісії, але й фізично не могли подати заяву, та виконувати роботу членів комісій.

"Серед членів ДВК одна людина – наркоман, який зараз лікується в психлікарні. Є інвалід без двох ніг, є хворий на туберкульоз останньої стадії, є люди які щойно перенесли важкі операції і лежать в лікарні. Кілька пристарілих, яким близько 90 років", ? зауважив „свободівець".

Окрім того, в члени ДВК від провладних партій записали алкоголіків.

"Ви не уявляєте, що відбувається. Були такі, які приходили на засідання в такому стані, що клали під себе. Є голови ДВК, яким люди бояться печатку дати, бо ж проп?ють", - наголосив Сиротюк.

"Свободівці" склали список партій, від яких зареєстровані фальшиві члени комісій. Це, зокрема, Ліберальна партія, Партія пенсіонерів, Патріотична партія України, партія „Молодь до Влади", партія „Солідарності жінок України", партія „Малого і середнього бізнесу" та інші.

Виявити та покарати підробників документів мала б прокуратура. Однак, кажуть в „Свободі", проблема в тому, що люди, дані яких незаконно використали, не з тої категорії, яка б писала звернення до правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині членами дільничних комісій стали алкоголіки, паралітики та наркомани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути