четвер, 10 жовтня 2013 12:30

На незаплановані витрати Януковича взяли 700 тис. грн зі стипендій і держпремій

На незаплановані витрати Януковича взяли 700 тис. грн зі стипендій і держпремій
Віктор Янукович. Фото: Gazeta.ua

Депутати підтримали рішення перекрити надлишкові витрати президента Віктора Януковича за рахунок Шевченківських премій і стипендій аспірантів.

Про це в четвер повідомляє прес-служба громадянської мережі "Опора".

Представника "Опори", який є акредитованим парламентським журналістом, намагалися не пропустити на засідання бюджетного комітету Верховної Ради працівники Секретаріату комітету.

"Необхідність протизаконного обмеження прав журналістів під час засідання бюджетного комітету можна спробувати пояснити прагненням народних депутатів приховати від громадськості результати розгляду частині питань. Зокрема, про узгодження розпорядження Кабміну щодо перерозподілу видатків державного бюджету Державного управління справами", - йдеться в повідомленні.

"Члени бюджетного комітету підтримали рішення про виділення додаткових коштів на утримання резиденції президента в Синьогорі і покриття незапланованих витрат гаранта в Криму", - відзначили в "Опорі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог: "Що у Путіна в голові, у Глазьєва на язиці"

"За словами начальника фінансового управління Державного управління справами Василя Дмитрука, йдеться про 747 тисячах гривень. З них - 668,3 тисячі гривень це комунальні витрати та платежі за електроенергію у зв'язку з введенням додаткових окремих об'єктів на резиденції президента в Синьогорі", - зазначили в організації.

"Необхідність перерозподілу ще 78700 гривень чиновник пояснив тим, що перебуваючи в Криму президент не вписався в кошторис Народні депутати погодилися перекрити дані кошти за рахунок премії Шевченка та стипендій аспірантам інституту стратегічних досліджень", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада попередньо внесла зміни в Конституцію щодо "незалежності" суддів

"Знаходимо кошти, знімаючи 520 тисяч з премії Шевченка, у зв'язку з тим, що нами передбачено 5 премій, фактично було 3 премії, тому ми заощадили 520 тисяч", - пояснив начальник фінансового управління Державного управління справами Дмитрук.

"Ще 227 тисяч на стипендіях аспірантам інституту стратегічних досліджень у зв'язку з тим, що середньорічний розмір стипендії зменшився і кількість аспірантів зменшилася", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «На незаплановані витрати Януковича взяли 700 тис. грн зі стипендій і держпремій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

110

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути