четвер, 10 жовтня 2013 10:50

Це провокація Януковича і Партії регіонів — Соболєв про скандал у Європарламенті

Це провокація Януковича і Партії регіонів — Соболєв про скандал у Європарламенті
Фото: cono.com.ua

Українські депутати зірвали чергове засідання делегації Європарламенту в комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна 9 жовтня у Страсбурзі через провокацію Партії регіонів та президента Віктора Януковича.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини", заступник голови постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Сергій Соболєв.

"Це зайве підтвердження того, що Партія регіонів на словах кричить, що вона за євроінтеграцію, а на ділі блокує будь-які можливості реальної участі України в процесі євроінтеграції. При чому це проявляється не лише в цьому питанні", - висловив думку політик.

Окрім того, він наголосив на тому, що "фактично постійно блокується робота ключового Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції тільки тому, що його очолює представник опозиції Григорій Немиря".

"Це питання — не першого місяця, коли блокується через кворум обрання голови, - підкреслив Соболєв. - Ця політика продовжується з першого дня скликання цього парламенту. Вся відповідальність лежить не лише на Партії регіонів, а й на Януковичу, бо без команди президента Партія регіонів не пішла би на те, що би зривати засідання ключового комітету парламенту. Особливо зараз: перед Вільнюським самітом, перед засіданнями органів Європейського Союзу, але чомусь вони роблять такий виклик. Думаю, що це просто провокація ПР і Януковича".

Окрім того, відповідаючи на питання, коли можна очікувати виходу із конфліктної ситуації, він сказав: "Це залежить не від нас. Наприклад, опозиція в повному складі приходить на засідання комітету, а ПР і КПУ постійно його зривають".

Також, говорячи про те, чого члени делегації із опозиційної сторони не приїхали до ЕП, він підкреслив: "Так, вони можуть прийти як спостерігачі. Але одна справа — коли ми повноцінні учасники діалогу, а інша справа — просто спостерігачі. А от щодо наступного засіданні — боюсь зарікатись".

Нагадаємо, українська сторона зірвала чергове засідання делегації Європарламенту в комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна 9 жовтня. Жоден із 16 членів не приїхав до Страсбургу. Проблема полягає у тому, що після останніх парламентських виборів в Україні, депутати не змогли дійти згоди з приводу того, хто очолюватиме комітет з українського боку.

Зараз ви читаєте новину «Це провокація Януковича і Партії регіонів — Соболєв про скандал у Європарламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути