четвер, 28 квітня 2016 11:05

На Мінському процесі можна ставити хрест - Рибачук

На Мінському процесі можна ставити хрест - Рибачук
Олег Рибачук/job-sbu.org

Західні партнери не мають чіткого бачення проведення виборів на Донбасі. Більше того, вони розуміють, що Мінські перемовини вичерпали себе.

Про це у своїй статті на "Новом времени" пише Олег Рибачук, колишній віце-прем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції.

"Європейці й американці повторюють свої позиції дещо ритуально. Виходячи з діалогів з різними європейськими чиновниками, у мене склалося враження, що всі вони розуміють: ніяких демократичних виборів на Донбасі бути не може, поки там зберігається поточна ситуація. Більш того, поки немає чіткого пояснення логіки проведення виборів, неможливо розраховувати на їх підтримку з боку українського народу. Ні європейці, ні українська влада не можуть пояснити, чому саме зараз повинні пройти вибори, які для цього підстави. Усі розуміють, що Мінський процес зайшов у глухий кут, але ніхто цього не визнає", - зазначає Рибачук.

Він наголошує, що жоден пункт мінських домовленостей не був повністю виконаний. Тому санкції проти Росії продовжують діяти.

"Європейські санкції продовжують болісно бити по режиму Путіна. А він, намагаючись вийти з-під санкцій, шукає козла відпущення, переконуючи всіх, що саме Україна не виконує взяті на себе зобов'язання. Дивно, коли ці ж меседжі повторюють наші західні партнери", - каже Рибачук.

На його думку, Мінські домовленості можна буде назвати успішними лише за умови повернення до довоєнного статусу і відновлення міжнародних правил безпеки на Донбасі.

"В іншому випадку спроби виконати домовленості лише спровокують подальше насильство. Якщо ми не проведемо профілактику, а агресор не "отримає по руках" (як було після російсько-грузинської війни 2008 року), формальне виконання Мінських угод не поліпшить ситуацію в сфері безпеки. Більш того - погіршить. У агресора з'явиться спокуса лізти далі, порушувати кордону своїми гібридними методами. Мета Кремля - ​​тримати своїх сусідів в напрузі", - вважає екс-віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перемогла б у війні, якби вище керівництво не злякалося - Касьянов

Як повідомлялося, напередодні у Мінську були зірвані переговори щодо звільнення українських полонених.

Зараз ви читаєте новину «На Мінському процесі можна ставити хрест - Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути