субота, 07 грудня 2013 11:33

На Євромайдані не вистачає чоловічого взуття з 42 по 45 розміри
9

Фото: Фото: Анна УСІК

На столичному майдані Незалежності двоє хлопців фотографуються біля сміттєвих баків, де балончиком хтось з мітингувальників написав: "Хата Яника", "Азаров, повертайся у Росію".

У дерев'яних будиночках, які призначалися для різдвяного ярмарку, киянка Людмила сортує жіночий одяг. Його на Майдан зносять кияни. Горою накидані гольфи і теплі светри, на столі складені нові шкарпетки і рукавиці.

"Більшість одягу і взуття – нові, - пояснює Людмила. - Є постійна потреба у носках і рукавичках. Не вистачає чоловічого взуття з 42 по 45 розміри. Студенти поприїжджали у Київ зі Львова та Івано-Франківська, коли не було морозу. Більшість взуті в осінні кросівки і кеди. Зараз усіх намагаємося перевзути у зимові черевики. Є попит на шапки і шарфи. Усіх намагаємося вдягнути, наскільки це дозволяють ресурси. Недавно один чоловік підвіз сім теплих зимових курток. Усі новесенькі, навіть бірки обрізали, коли видавали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми їх не випустимо - хіба що нас поб'ють і виїдуть" - варта у Василькові збирається тримати спецназівців до кінця майдану

Вадим Скляренко з Львівщини сушить біля буржуйки шкіряні черевики і носки.

"Ноги пітніють, бо багато ходимо. Щодня змінюю по дві-три пари носків, - розказує Скляренко. – Зараз стояти важко, бо вітер морозний. Шкода, що у грудні бабиного літа не буває. На потепління вже надіятися марно. Кажуть, що скоро буде до мінус 10. Але стояти мусимо".

"Поки Янукович по Китаю роз'їжджає, наші люди мерзнуть, - говорить студентка Аліна Гончар. Участь у Євромайдані бере з 1 грудня. – Раніше я хворіла, тому ходити на Майдан з одногрупниками не могла. Коли побачила, як моїх друзів б'є "Беркут", не могла залишатися вдома. Я не стою тут для того, щоб випустили Тимошенко чи щоб опозиція прийшла до влади. Якщо раніше хотіла просто, щоб Україна підписала Асоціацію з ЄС, то тепер прагну, аби покарали усіх, хто бив людей на Майдані 30 листопада і на Банковій 1 грудня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарнях на стаціонарі перебуває 62 особи, яких побив "Беркут" - нардеп

19-річний Олександр, одногрупник Аліни, одягає на руки дві пари рукавиць, натягує на вуха шапку-вушанку.

"Тиждень після побиття минув, а результату ніякого, - говорить Олександр. – Поки що у СІЗО сидять невинні люди. Ми діємо за вказівками опозиціонерів. Пікетуємо парламент, будівлю уряду, прокуратуру і Шевченківський суд, але результату нема. Треба йти на Межигір'я. Коли вийде 200-300 тисяч людей, Януковичу не буде куди діватися".

Починає сніжити. На склі одного з припаркованих авто чоловік виводить напис "Януковича під арешт".

Зараз ви читаєте новину «На Євромайдані не вистачає чоловічого взуття з 42 по 45 розміри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути