понеділок, 10 грудня 2012 00:23

На думку Хорошковського євроінтеграція це - єдиний вихід для України

На думку Хорошковського євроінтеграція це -  єдиний вихід для України
Валерій Хорошковський ФОТО: trust.ua

Тільки європейська інтеграція виведе Україну на модель суспільного розвитку, що дозволить економіці бути ефективною, політичній системі - демократичною. Про це перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський пише в своїй статті для ZN.UA.

"Мені здається, головний висновок з результатів 2012-го дуже простий: ми, українці, знаходимося в центрі глобального світу з усіма його загрозами і викликами, і ці загрози можуть бути не тільки десь у далеких регіонах, але і на нашому порозі. Ми знаходимося в оточенні не обов'язково доброзичливого, але дуже часто конкурентного і вимогливого світу, в якому ведеться жорстка боротьба за виживання. Світу, де діють закони природного відбору, а сильні поглинають слабких, де для успіху потрібно бути кращим, більш сильним, більш ефективним", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський закликав опозицію до консенсусу в ключових питаннях

Хорошковський зазначив, що цей світ швидко змінюється і може як впасти в економічний колапс, так і несподівано вийти на новий рівень свого розвитку. "І лише від нас залежить, чи знайдемо ми своє гідне місце на континенті, чи запустимо модель розвитку, за якою кожен українець гарантовано буде мати свободу, безпеку і добробут", - пише чиновник.

"Потрібно вже сьогодні перейти до моделі суспільного розвитку, що дозволить економіці бути ефективною, політичній системі - демократичною, суспільству - розвиватися на основі поваги до прав людини, принципів рівних можливостей. Моделі, яка дозволяє досягти успіху, добробуту та безпеки кожного громадянина", - вважає Хорошковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський: Саміт Україна-ЄС відбудеться у лютому 2013 року

На його думку, єдина можлива для України відповідь на ці виклики - європейська інтеграція. "Причому хотів би підкреслити: розумію євроінтеграцію не стільки як членство в ЄС, як впровадження європейської суспільно-політичної моделі, європейських цілей і цінностей", - зазначив перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, європейські дипломати заявляють, що угода про асоціацію буде підписана за виконання Україною певних умов, на яких вже давно наполягає ЄС. Єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле заявив, що угода може бути підписана в листопаді 2013 року, якщо українська сторона до цього часу вирішать низку проблемних питань. Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що Україна готова продовжувати євроінтеграцію, але ратифікація Угоди про асоціацію зараз залежить від Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «На думку Хорошковського євроінтеграція це - єдиний вихід для України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути