вівторок, 09 липня 2013 16:52

"На днюху до Віті з пекельним привітом!" - активістів не пустили привітати Януковича
10

Фото: Фото: Олеся Дубовик

- На днюху до Віті з пекельним привітом!, - вигукують три дівчини та хлопець, прямуючи вулицею Банковою у Києві до Адміністрації президента.

Вони прийшли привітати президента Віктора Януковича із днем народження. 9 липня йому виповнилося 63 роки. Святкує його у Криму.

На обличчях у активістів — саморобні чорно-білі маски світових диктаторів — Йосифа Сталіна, Адольфа Гітлера, Муамара Каддафі та Саддама Хусейна. Понад собою на піднятих вгору руках несуть плакати "Діктатура - дєло тонкоє", "В клуб диктаторів попасти — це тобі не шапки красти", "Залишивши народ без волі, опинишся у цьому колі".

За метрів десять до невеличкого залізного паркану, що відділяє площу біля Адміністрації, їх перепинють кілька міліціонерів. Один з них зачитує рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо заборони проводити акції на вулицях Банковіій та Лютеранській.

- Але ми не влаштовуємо пікети. Ми хочемо привітати нашого друга з днем народження, - відповідають на це активісти. - Ми хочемо запросити Януковича до нашого клубу диктаторів.

Сперечаються із правоохоронцями кілька хвилин.

/media/video/506002/1_506002.mp4

- Президент сам хоче потрапити до цього клубу диктаторів і запровадити в Україні авторитарний режим, - каже одна з активісток Ліза Жарікова, знімає маску Сталіна. - Якщо він буде продовжувати в тому ж дусі, то, можливо, і долучиться до нього. Зараз у нього ще є шанс бути нормальною людиною. Якщо захоче побудувати в Україні авторитарний режим то ми можемо його туди (у клуб диктаторів) прийняти, але сподіваємося він схаменеться.

Активісти проходять далі до воріт. Там на них вже чекають ще з десяток правоохоронців. Відштовхують молодих людей у бік.

- Я не можу зрозуміти, на якій підставі ви нас не пускаєте? Поясніть!, - вигукує активістка.

- Зараз до вас вийде представник, з ним поговорите, - відказують їм.

- То ми хочемо передати запрошення особисто в руки нашому колезі, - посміхаються ті. - І взагалі, як можна Каддафі не пускати!

- Особисто в руки не зможете. Віктор Федорович не вийде. Він зараз з робочою поїздкою у Криму. Їдьте туди, - відказує один з міліціонерів.

Активісти роблять кілька кроків назад. Раптово одна з них біжить на протилежний бік паркану, закидає через нього ногу. До неї одразу ж підбігають двоє міліціонерів, відштовхують. Дівчина ще з хвилину намагається перелізти, але правоохоронці не дають це зробити.

- Чого ви мене чіпаєте?! Я хочу пройти!, - кричить вона.

Зі сторони АП біля паркану з'являються ще кілька десятків правоохоронців, стають щільним рядом. Кілька з них переходять на сторону Банкової. З іншої сторони троє міліціонерів хапають під руки одного з активістів, тягнуть до автозаку, що весь час стояв неподалік. Інших актвісток також оточують правоохоронці. Беруть за руки, штовхаючи до автомобіля.

/media/video/506002/2_506002.mp4

- Відпустіть! Руки геть від Каддафі!, - кричить одна з них, борсаючи ногами об землю. За кілька секунд її закидають до автозаку.

- Яник капут! Яник капут!, - кричить інша, вириваючись з рук трьох правоохоронців. Та одразу також потрапляє до машини.

- Собаки! - встигають прокричати дівчата перед тим, як двері до автозаку остаточно закривається. Машина із затриманими активістами одразу ж від'їжджає.

Зараз ви читаєте новину «"На днюху до Віті з пекельним привітом!" - активістів не пустили привітати Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути