середа, 19 вересня 2012 21:40

На Черкащині волонтерів КВУ, які роздавали газету про кандидатів, затримала міліція

На Черкащині волонтерів КВУ, які роздавали газету про кандидатів, затримала міліція
Працівники міліції приїхали і забрали представників КВУ до відділку. Фото: mykorosten.com

Сьогодні у м. Лисянка Черкаської області представників Комітету виборців України, які поширювали газету "Черкащина: захистимо вибір", затримала міліція.

Газета, яку вони поширювали містить інформацію про всіх кандидатів у народні депутати в їхньому окрузі і не є агітаційною. Спочатку трьох дівчат-волонтерів зупинили три чоловіки, яким не сподобалося їхнє друковане видання.

"Спочатку почалося фотографування, потім нас попросили пред'явити документи. Після ознайомлення з документами, чоловіки поскаржилися на відсутність вихідних даних у виданні, проте і вони були продемонстровані. Ми поїхали далі, але нас наздогнали і заблокували двома машинами ці ж чоловіки. Ми попросили їх представитися. Невідомі спочатку сказали, що вони свідомі громадяни, а згодом повідомили, що є представниками ОПОРИ. Чоловіки почали звинувачувати, що газета містить неправдиві чутки про кандидатів, після чого зателефонували до місцевого райвідділку", - розповідає волонтер КВУ Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Братки" напали на активістів, що агітували проти Партії регіонів

Працівники міліції приїхали і забрали представників КВУ до відділку, а невідомі чоловіки поїхали у невизначеному напрямі. У райвідділку дівчат протримали три години.

"У міліції нам сказали, що поступила скарга від Голованича Євгена Володимировича на те, нібито ми поширюємо неправдиві чутки. Ми написали пояснювальні записки. Потім нас просили почекати, а згодом просто відпустили", - сказала Наталя.

Після спілкування з представниками ОПОРИ було з'ясовано, що жодного їх активіста на території Лисянського району не було і ніхто не брав участь у цих подіях.

"Там фізично не могло бути наших людей. Якби це й були працівники ОПОРИ, то вони б ніяких перешкод не чинили. Так як цю газету ми випускаємо спільно. І в нас немає навіть схожих за описом людей. Ми не беремо старших 35-37 років. А ті, що представлялися активістами, були старші й приїхали на таких автомобілях, які не могли б дозволити собі наші активісти", - запевнила прес-секретар ОПОРИ Марина Макуха.

Комітет виборців України і ОПОРА готують спільну заяву щодо цієї ситуації.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині волонтерів КВУ, які роздавали газету про кандидатів, затримала міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути