субота, 01 червня 2013 17:34

На Черкащині 200 осіб протестували проти "покращення" лікарні

Понад двісті жителів райцентру Кам'янка на Черкащині 31 травня пікетували райдержадміністрацію. Перед сесією районної ради, що мала розпочатись того ж дня, вимагали заборонити закриття районної лікарні.

О дев'ятій годині ранку біля приміщення будинку рад на мітинг зібрались місцеві жителі. Напередодні в поштові скриньки кам'янчан рознесли запрошення на пікет сесії районної ради. На сесії мали винести питання про передачу райлікарні до обласної комунальної власності. Серед людей переважна більшість пенсіонери. Люди розповідали між собою, що працівникам закладів бюджетної сфери, місцевих організацій начальство заборонила приходити брати участь в акції під загрозою звільнення з роботи. О 10 ранку до людей першим вийшов міський голова Володимир Тірон.

"Шановні Кам'янчани, я повністю на вашій стороні, але вплинути на ситуацію не можу, хоча б тому, що мене на днях судом відсторонено від виконання обов'язків. "Шиють" корупцію, що я невчасно подав декларацію. Але це неправда, просто я неугодний на цій посаді. Буду боротись до кінця, бо мандат довіри дали ви мені, а не суд".

Протягом години люди кричали "Бандицьку владу геть" та "Зека геть". Вимагали виступу голови райдержадміністрації Віталія Архип'юка, котрого під час акції не було. До натовпу вийшли голова районної ради Юрій Таран, та головний лікар Центральної райлікарні Костянтин Тамко.

"Ніякого закриття районної лікарні не буде й такого питання сьогодні взагалі не стоїть. На сесії планувалось обговорення реорганізації закладу. Є плани реорганізації для удосконалення надання медичних послуг. Але депутати вирішили це питання зняти з повістки дня. Вважаю, що чутки про закриття спеціально поширили для збурення громади неправдою про закриття лікарні" - запевнив людей голова райради.

Громадський активіст з села Михайлівка Микола Скородід переконаний, що слід громаді вимагати від районної ради проведення місцевого референдуму щодо реорганізації закладу.

"Закривати лікарню не будуть, але депутати хочуть віддати заклад в обласну комунальну власність. Тобто лікарня вже буде не наша, не районна. Так по хитрому спочатку віддадуть в область, а тоді почнуть покращувати, як і все інше. І до кого ми тоді зможемо звертатись, хто в районі зможе якось на щось тут вплинути, виділить кошти для лікарні чи кому скаржитись тоді. Всім нам тоді киватимуть, щоб їхали зі своїми претензіями вобласть в область. Це питання має стояти на нашому контролі й ми всі дружно повинні відстояти наші інтереси. Ми мовчали, як заводи вирізали. Тепер на черзі закриття лікарень, шкіл" - перекрикує розбурханий натовп Микола Скородід.

По натовпу передають папери, збирають підписи громади проти передачі закладу лікарні з районної до обласної комунальної власності.

"Я ознайомлювалась частково з проектом реорганізації медицини. Згідно з ним, невідкладна допомога й терміновий приїзд швидкої передбачено в чітко визначених випадках. Зокрема при серцевих нападах, непритомності, блюванні кров'ю. Тобто якщо ви не при смерті й ще можете встати з ліжка, добиратиметесь до лікарні з свого хутора чи села серед ночі, самотужки, пішки або найматимете таксі. Таке покращення треба зупинити, бо вигублять так нас усіх" - пояснює протестувальникам кам'янчанка Наталія Клименко.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині 200 осіб протестували проти "покращення" лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути