вівторок, 12 квітня 2016 15:07

На Яценюка вішали всіх собак, але він може залишитися у владі – політолог

На Яценюка вішали всіх собак, але він може залишитися у владі – політолог

Арсеній Яценюк після відставки з посади прем'єра може зайняти один з головних постів у державі. Про це Gazeta.ua розповів керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Заявивши про відставку, Арсеній Яценюк вскочив на останню підніжку потяга, що відвозить його від політичного небуття. У країні на нього вішали усіх собак. У тім числі й дохлих. Тому його рейтинг скотився до процента жирності кефіру. Одним з показників цього стала відмова партії "Народний фронт" від участі у місцевих виборах восени. Це означало фактичний крах усіх політичних проектів", - переконаний фахівець.

На думку політолога, Яценюк ухиляється від політичної відповідальності за кризу, яка до кінця року тільки наростатиме.

"Арсеній Петрович зберігає шанс залишитися в політиці, знявши із себе відповідальність. Президент запрошує його парламентську команду в нову коаліцію. Ще один претендент на політичний олімп – команда Наталії Яресько. Вона теж розраховує на підтримку "Народного фронту". Таким чином у Яценюка з'являється можливість наростити політичні м'язи. Патріотична позиція "НФ" нині може бути знову затребувана. Яценюк має шанс для політичної реінкарнації. Може посісти посаду голови Нацбанку чи інший ключовий у державі пост", - каже Бондаренко.

Читайте також: Яценюк після вимушеної відставки не покине політику

В уряду Яценюка були й досягнення, вважає експерт.
"Після величезного падіння гривні, вдалося стабілізувати її курс. Прем'єр проводив чітку антиросійську політику в умовах війни. Мужньо тримав цю позицію, не заграючи з урядом Путіна-Медведєва. Однак у Кабміну були економічні прорахунки, що зумовило подальше зубожіння мас. Очевидним мінусом Яценюка була співпраця з олігархами, які продовжують бути серйозними гравцями в українській політиці. До того ж прем'єру ставив підніжки президент, розкручуючи для противаги йому Міхеіла Саакашвілі", - підсумовує Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку 10 квітня. Сьогодні Верховна Рада має проголосувати за це рішення та за нового прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «На Яценюка вішали всіх собак, але він може залишитися у владі – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути