вівторок, 22 травня 2012 14:22

МЗС України стурбоване майбутньою резолюцією Європарламенту

МЗС України стурбоване майбутньою резолюцією Європарламенту
Нова резолюція ЄП може призвести до політизації справи Тимошенко - Олександр Дикусаров. Фото: seafarersjournal.com

У МЗС України стурбовані тим, що Європарламент має намір прийняти нову резолюцію по Україні напередодні касаційного розгляду справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це на прес-конференції заявив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"В Україні з увагою ставляться до позиції Європейського парламенту з низки принципово важливих для України питань. Про це свідчить прогрес нашої держави, зокрема у виконання низки положень у попередній резолюції Європарламенту", - наголосив речник відомства.

Так зокрема, він нагадав, що Україна позбулася застарілого кримінального законодавства, ухвалили сучасний КПК, що відповідає сучасним демократичним стандартам. На порядку денному також залишається розмежування кримінальної та політичної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент має намір пожурити Україну за корупцію та виборче правосуддя

Водночас, коментуючи те, що сьогодні в Європарламенті мають розглядати нову резолюцію щодо ситуації в Україні, Дикусаров зазначив:

"Нас турбує той факт, що схвалення резолюції Європарламентом щодо ситуації в Україні на етапі підготовки до слухання справи Юлії Тимошенко в касаційній інстанції може становити елемент тиску на суд і призвести до небажаної політизації процесу".

"У разі ухвалення рішення про підготовку документа сподіваємося, що у процесі роботи над резолюцією будуть взяті до уваги домовленості, які було досягнуто під час нещодавнього візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Брюсселя", - наголосив він.

Зокрема, йдеться про взаємодію з Європарламентом у питанні лікуванні Юлії Тимошенко, спостереження за касаційним процесом та подальшим розглядом судових справ щодо справи Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України стурбоване майбутньою резолюцією Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути