вівторок, 04 жовтня 2011 13:15

МЗС: Київ робить все, аби "Об'єднання українців Росії" існувало

МЗС: Київ робить все, аби "Об'єднання українців Росії" існувало

Міністерство закордонних справ України продовжує вживати всіх заходів для збереження загальноросійської громадської організації "Об'єднання українців Росії" (ОУР), заявив прес-секретар відомства Олександр Дікусаров.

"В умовах незавершеного судового процесу у справі ОУР і діючих обмежень в роботі організації, Україна постійно вживає заходів з метою збереження об'єднання", - сказав Дікусаров на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, Київ розраховує, що прагнення Україні привернути увагу керівництва Росії до проблем організацій українців у РФ, не буде залишено без відповідної участі і сприяння.

За словами прес-секретаря МЗС, в Україні створено всі умови для вільної діяльності об'єднань громадян, зокрема і національних діаспор.

"І слід підкреслити, що російська діаспора в Україні має необмежені можливості для реалізації прав на об'єднання, освіту, отримання інформації російською мовою, вивчення рідної мови", - підкреслив він.

Нагадаємо, що в січні 2011 року Верховний суд РФ призупинив розгляд позову Мін'юсту з вимогою ліквідувати загальноросійську громадську організацію "Об'єднання українців Росії" у зв'язку з тим, що ОУР оскаржила призупинення своєї діяльності в іншому суді.

Зараз ви читаєте новину «МЗС: Київ робить все, аби "Об'єднання українців Росії" існувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути